Beszélgetés Knausz Imrével a szabadságról.

Hozzászólások

1
Értékelem!

Most hallgattam meg, mert anno kórházban voltam épp.

Imre jó alany. Jól, érthetően beszél. Miközben főztem, hallgattam, néhol megállt a fakanál a kezemben, néhol meg vitatkozni támadt kedvem, főleg ott, hogy lehet-e egyáltalán szabadságot individuálisan megélni, ha közben ki kell menned a lakásból és át a városon el a munkahelyedre, azaz amikor akarod vagy sem, de beköszön a valóság. Lehet, hogy fülhallgatóval a fülben talán megy.

Szóval köszönöm. És ha menni kell, menni kell, nem megvárni, míg nincs más választás, mert addigra már mindenki nem itt lesz, és akkor már csak kényszer hajthat.

0
Értékelem!

Köszönöm. :) Továbbítottam Imrének is.
A zenét pedig engedelmeddel majd valamelyik következő szabadságról szóló interjúban felhasználom.

1
Értékelem!

Meghallgattam. Egy ideig attól féltem, kicsit elmaszatolja, de pont belement a lényegbe, nincs szabad oktatás, ha az oktatók nem szabadok. Nehéz helyzet. Értékeltem a tematikus zeneválasztást is. Belefért volna kedvenc filozófusom, Kris Kristofferson, Janis Joplin hangján, ahogy a Me and Bobby McGee-ben énekli, hogy freedom is just another word for nothing left to loose, és végül arra jut, bár ez nem feltétlenül a sok szabadságtól, vagy attól, hogy semmije sincs, inkább a vészes nosztalgia okán, hogy i'd trade all of my tomorrows for one single yesterday. Vidd az összes holnapom egyetlen elmúlt pillanatért. Csillanjon az a remény a hajnali disznóölő késen!

Köszönöm

0
Értékelem!

Best of chat:
- interjús műsor, itt még nem is hallottam ilyet
- Az a baj szerintem, hogy a sok infót külön csatornákban nyomják a gyerekekbe, és nem alakul ki bennük egy kicsit átfogóbb kép
- érdekes kérdés vetődött fel bennem így 30 év távlatából: akkor a ,,szocialista nevelést biztosító,, iskola jó volt ahhoz, hogy szabadságunk érdekében döntést hozzunk?
- nem nagyon volt jó az sem, a szocializmusban se nagyon volt tere az iskolai szabadságnak
- az intenzív tanulás egy témában - ennek van értelme
- voltak gimiben nekünk is tematikus hetek - na ez kellene legyen egész tanévben minden tárgyból
- szol ez a zene es teljesen megvaltozik, ahogy dolgozom, durva
- a csodálatos emberek nem képeznek kritikus tömeget
- aki szabad akar lenni, pokolra kell annak menni?
- orrhanguak tarsasaga
- Közalkalmazottként nem könnyű
- senkinek sem könnyű, azt hiszem
- nem. De privát szektorban, ahol nincs államtól függésed, közalkalmazott rokonod, iskoláskorú gyereked, nyugdíjas rokonod, ilyesmi, úgy talán könnyebb
- nincs olyan, hogy független vagy az államtól szerintem
- Azért vannak fokozatok
- ha az ország megtalálná a szabadságát, mi már nem is keresnénk
- éljen a szabadság!
- Asszem az egyik dolog amit szeretek ebben az országban, hogy itt szabadok az emberek. Baromira más a hely szelleme tőle.

Új hozzászólás