Dr. Beer Miklós - Válogatás a Civil Rádió műsorából

Rumli, Rádióműsor

Életrajzi interjú a nyugalmazott püspökkel Bara Péter szerkesztésében a Scherzo című műsora.

Hozzászólások

„Tudomásul kell vennünk a szexuális identitásproblémával küzdők állapotát, és azt, hogy ők nem okozói ennek a helyzetnek. El kell fogadnunk őket és segítenünk kell, hogy megtalálják a helyüket, az viszont zavar bennünket, ha az LMBTQ gondolkodás propagálásával találkozunk, mintha ez lenne az ideális emberi élethelyzet”

Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a homoszexuálisoknak is helye van a családban, Beer szerint viszont ez a kijelentés társadalom családjára vonatkozott: az egyház igyekszik könyörületes maradni, de azt nem tudják elfogadni, hogy a homoszexuális párokat is házasoknak tekintsék, ahogy azt sem, hogy gyerekeket fogadhassanak örökbe. Ha onnan indulunk ki, hogy a heteroszexuális kapcsolat célja a házasság és a családalapítás, az efféle kijelentéseknek nincs is értelme, véli a volt püspök. Azt azonban semmi nem tiltja, hogy a homoszexuálisok is teljes értékű keresztények legyenek, teszi hozzá: bárki, aki részt akar venni az egyházi életben, azt testvéri szeretettel fogadják.

Nnnnna. Ez részlet abból, amit nyilatkozott a HVG-nek. Nálam kicsapta a biztosítékot, és bocsánat érte, de nem vagyok boldog, hogy ezt átvettük.

Új hozzászólás