Most hova választottunk mi képviselőket, ettől mi más függ, és melyik uniós szerv mit is csinál? Milyen lépések következnek most a választás után? Továbbá hírek az Európai Unió háza tájáról.
A kvízkérdés: Miben közös egy megtartott pénznem, egy megjelenítéstípus és a majdnem fél kiló?

Hozzászólások

Példás kidolgozás.
Helyes.
Gratulálok :)

A kvízkérdés: Miben közös egy megtartott pénznem, egy megjelenítéstípus és a majdnem fél kiló?
A kvizvalasz: "font"

1992. februar 7. Maastricht-i egyezmeny. Gazdasagi alapokon nyugvo babjabol elobujik az Europai Unio, egy penzugyi egyseg tervevel. 1999. januar 1. megjelenik az egyseges fizetoeszkoz, az EURO, egyelore fizikai formatum nelkul. Dania marad a korona, az Egyesult Kiralysag pedig a font hasznalatanal.

Tipografiaban az egyes betuk, karakterek kinezetet, alapvonalakhoz es egymashoz mert elhelyezeset, egymashoz valo viszonyukat definialo leirast (egyebek mellett) font-nak hivjak.

Az egyik leggyakrabban hasznalt SI-n kivuli tomeg mertekenyseg neve font. Pontos erteke terben, idoben es alkalmazasi terulettol fuggoen igen sokfele. A jelenleg legelterjedtebb ertelmezes 453.6g, de az Egyesult Kiralysagon belul is jelentett mindent 350g es 500g kozott, de pl olivaolaj meresere hasznalt bizanci font csak 256g.

   "-Október 32-től? -Én egyet tudok érteni ezzel a dátummal. -Akár már május 35-től is."
   "-Brexit után az angol elvileg nem lesz hivatalos nyelv. Az írek az írrel vannak benn, a máltaiak a maltézerrel. A UK vitte az angolt, de ha kilépnek, nem lesz angol nyelvű ország az EU-ban. -Akkor mindenféle hablaty nyelveken fognak csak szólani? -Az szép helyzet, de a józan ész majd győzedelmeskedik, mint mindig."
   "-Alapvetően lehet olyan is, hogy a szocik és libsik meg a zöldek mondjuk együtt alakítanak kormányt vagy mit és ők lesznek a vezérek vagy itt hogy megy ez? -A szoc-lib-zöld együtt nincs 50%. -De több a libsik össz, mint a konzervek össz, nem? -ALDE 14%. -A Néppárt a legnagyobb tudomásom szerint. -Szoc 20,3; alde 14; zöld 9,2%, epp 23,8. -De még ott a baloldal meg a szabad európa vagy mi. -Azok azért vannak annyi kis pártban, mert nem bírják egymás szagát. Szerintem."
   "Monnyuk a Navracsicsot én küldtem csak nem oda."
   "Taps."
   "-A sok lóvén és a nyitott határokon kívül? -Csatornázást. Utakat. No meg a rendfenttartást. -Na jó, de a csatornázáson, utakon és rendfenntartáson kívül mit? - Közvilágítást. Mondjuk az elég halvány lett."
   "Szóval azokat a kórházi és egyéb közterületi felületeket azok meszelték le, akik előző éjjel az O1G-t odarajzolták?"
   "-Én azt várom, hogy abból az előterjesztésből legyen valami, ami országok közt átvihetővé tenné a magánnyugdíjpénzeket. -Ahhoz kellene értelmes egyéni számlarendszer minden országban. -Magánnyugdíj. Az egyéni. -Magánnyugdíj, ha nem is vihető át, de bármilyen megtakarítást mozgathatsz. Az ok, csak nem mindenhol önkéntes. Szvsz ha nem gondoskodsz önmagadról, cseszheted az egészet. -Én azért szeretném kimenteni a manyup énzem, ha már eddig nem lopták el. -Nincs már mit, vagy de? -Nekem elvileg még van. Mármint reggel még volt. Nem olvastam ma minden hírt."
   "Ugyanannyiért - csillag - normál keretek között, normál mennyiségben, és hogy mi a normál.... fene se tudja."
   "-Ma hallgattam egy műsort, amibe arról volt szó, hogy Beethoven egy magyar dal zenéjét lopta el és csinálta belőle az örömódát. Mellesleg. -Mindent mi találunk ki és a csúnya külföldiek mindent lenyúlnak. -Nem, ez nem ilyen volt, tényleg megkutatták és megvan a magyar alap, amiből lett a cucc."

Új hozzászólás