Elárasztott bukógát

A Január 15. című korábban feltöltött feladatmegoldást újrafényképezni indultam el szombat délután. A kb 6 km-es séta utánolyan dolog fogadott amivel nem számoltam: a folyamatos esőzésnek hála a levonuló áradás - én olyan 6 méteres vízszint emelkedést saccolok - miatt a Tisza és a Túr gyakorlatilag összenőtt. A gátnak éppen csak a tetejéből látszik ki a zsilip állítókereke. Így csak félig volt sikeres a kis kirándulásom, mert csak az objektívet sikerült kiválasszam a majdani újrafényképezéshez, illetve az ETTR nevű technika használatához sikerült letesztelni a fotómasinát. A betervezett képet nem sikerült elkészítsem. A jóidő és az útközben még talált képek - amiket még szortírozok - valamelyest kérpótoltak a félsikerért. Technika: ISO 100, f/6.3 blende, 1/200 sec záridő, +1 lépés expoeltolás. A gép állványon tartózkodott, manuál fókuszt és önkioldót használtam.

A változó helyzet más megoldást kíván, itt a címben leírod, mi a helyzet, a leiratban részletezed is, jó lenne mindezt a képen is látni, de itt ha nem írod, hogy ez mi és miért érdekes, nem jövök magamtól rá. Már az is lehet, hogy sokat segítene, ha nem álló kép lenne. Nem tudom, nem voltam ott, hogy honnan és hogyan lehetett volna megfogni, hogy ez egy elárasztott helyzet, de ez most hiányzik nekem, a környezetből kéne több, hogy érthessem magyarázat nélkül is. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Van ebből még pár verzió fekvő is és még álló is ami nagyobb teret foglal magába, csak végre át kéne selejtezzem / nézzem azokat a képeket is. Épp rendszerváltáson megyek át, windowsról linuxra, így a teljesen új környezet és szoftverek miatt sok feldolgozatlan képem porosodik merevlemezen amig meg nem tanulom az újdonságokat normálisan használni, addig a korábban elkészült képekkel és a telefonos bohóckodásokkal kell gazdálkodjak.

Én köszönöm a meghívást, igaz nem kicsit megkésve. Hétvégén tervezem visszahallgatni az elmulasztott adásokat.

Ma este nyolcas Egy választott szelet Európa című műsoromhoz, melynek premierjére ezennel tisztelettel meghívlak a chatre, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Új hozzászólás