A realizmustól az impresszionizmuson, az expresszionizmuson, a szimbolizmuson, az avantgárdon, a szatírán át az abszurdig ívelő fél évszázadnyi próza egy lélegzetvételre.
A kvízkérdés: Mi közös a tolvajt zsákmányával elengedőben, a bárkaépítés okában és az utolsó fagyosszentben?

Hozzászólások

0
Értékelem!

   "-Jóska persze a saját adása elé kevertet Benderrel egy óra komolyzenét, hogy már mindenki azt hallgassa adás előtt egy órával. -Ahogy látom, Bender nem utoljára került ma szóba."
   "-De kik a pirosak és a rózsaszínek? -A pirosak a lingvisztikusok, a rózsaszinek meg mi vagyunk. -Hüje. -Ha te mondod. -Én ugyan nem."
   "Gorkijtól a Makar Csudrát akarnám megnézni Farkas Franciskával."
   "-Húúú, őszintén megmondom sose szerettem az orosz irodalmat. -Nem jól válogattál. Pl a 12 szék az rendkívül szórakoztató. -Pedig mindenki azt mondja, ők szerették középiskolában. Lehet éretlen voltam még erre."
   "Ornamentális próba."
   "Termelési regény... atya-gatya."
   "-A saját művétől elhatárolódásra kényszerítés, az smafu? -Mondjuk ezt némely korábbi projekttel kapcsolatban én is megtenném. -Felszólításra? -Felszólításra esetleg nem."
   "-De hát ilyen állam nincsen is. -Pont, mint a munkahelyem. "
   -"Csak tudnám, hogy az aparatcsik honnan veszi észre, hogy a történet szatirikus. -Biztos ami biztos, először be kell tiltani, aztán majd Szibériából lelevelezheti a szerző hogy viccelt. -És aztán rá van bízva a levelezőpajtás közmondásos humorérzékére."
   "-Tádááá!!!! -Ben-der, Ben-der, Ben-der, Ben-der! -Ben-der! Ben-der! -Végre egy ismerős szereplő :)"
   "Sok itt a sztálini áldozat."
   "Jóska, ezek közül a legtöbbet olvastad is?"
   "Valószínűsítem, hogy az egy órába nem fértek bele azok a jeles irodalmárok, akik a termelési regény műfajában futottak nagyot."
   "Azért a Vaginov név kihívás a nemzetközi piacon."
   "-Évi, jövő héten kedvet kapsz az orosz prózához, ha ma esetleg nem. -Meglátjuk, de nem ígérek semmit. De remélem tényleg kedvet kapok."
   "Hát, a huszadik század eleje se volt könnyed menet az orosz alkotóknak."
   "És most azt nem tudom még, hogy ez a sorozat milyen formában fog eljutni a középiskolákba."
   "Nagy köszönet ezért és az összes többiért az Igor-énektől."

Új hozzászólás