A közösség, a többszáz éves zárt település, a teljesen önellátó falu Csányi Vilmos A bábosok című regénye nyomán.
A kvízkérdés: Hol követi egymást egyenletes tempóban a szűrő, a szívesség és henger?

Hozzászólások

43
Értékelem!

   "Naaaaa, mi ez a sziklafüggő, akarom hallani a hitüket."
   "Párokban, vagy kisebb csoportokban?"
   "-10-12? -Irányított természetes kiválasztódás. A jobbak megcsinálják az egész barlangravaló gyereket."
   "Egyrészt persze van ebben egy hippi vonal, de Gibran Próféta is eszembe jutott. És erről eszembe jut az is, hogy mennyire szerettem volna kamaszként vagy nem sokkal a kamaszkor után úgy élni, hogy jóbarátokkal közös háztartásban."
   "-Ez elgondolkodtató, hogy mi az előbbre való. -A történet szerint a közösség előbbre való, mint az egyén. A liberális individualisták szerint meg az egyén. Miközben maga a kérdés rossz. Szerintem. -Miért rossz a kérdés? -Mert néha a közösség, néha az egyén a fontosabb. Nincs egyértelműség. -Szerintem ez arány kérdése egyrészt, mert ha mindig az egyén van előbb, akkor a közösség szétesik. Az egyén viszont nem létezik közösség nélkül. -Mindig az egyén a fontosabb, hisz az egyének mentális egészsége lesz a közösség alapja. -Normális emberek közösségében, ahol nem akarja egyik a másikat becsapni, ott az egyén nem lehet fontosabb a közösségnél."
   "-Ahogy mondják, az egyén a fontosabb, és ő dönthet úgy, hogy előtérbe helyezi a közösséget a saját érdekében is. -Vagyis az egyén előretolása a közösség elé az a félelemből fakad."
   "Az egyén önmagában elpusztul. Ha élni akar és boldogulni, egymásra van utalva. Próbáld egyedül mondjuk ellátni magad. Nem fog menni."
   "-Ez olyan közösségben érvényes, ahol mindenki önzetlen. Ha csak EGY önző van a csapatban, már borul is az egész. Ezért nem működik a kommunizmus, pedig az alapelv jó lenne. Csak nem kivitelezhető. Szerintem. -Igaz, ha valaki romlott, az ellen nehéz védekezni. De talán nem lehetetlen."
   "-Bémeg, ez megint több kérdőjelet adott, mint kijelentőjelet. -Ez annyi mindent vetett fel, hogy csak na!"

Új hozzászólás