A szimbolizmus csak felvezetője volt a XX. század eleji líra további irányzatainak: az akmeizmusnak, a futurizmusnak, a konstruktivizmusnak, a Hágó-csoportnak, a Szerapion-testvéreknek, az OBERIU-nak és az imazsinizmusnak.
A kívzkérdés: Péteré hideg, Jánosé langy, Attiláé a legforróbb. Mi az?

Hozzászólások

0
Értékelem!

   "-A hős nélküli vers majdnem olyan, mint a nyelv nélküli regény? -Nem annyira jó ötlet, de azért bemutatnám a kiadómnak."
   "Ez a táblázat Jóska saját gyártás? Nagyon érdekes."
   "Tiszta Farenheit 451."
   "-Majakovszkij a legkedvencebb oroszom, és gyűlölöm, hogy Király utcát csináltak a Majakovszkij utcából. -Jó, előbb volt az Király mint Majakovszkij. -Különben is, amíg nincs Jeszenyin utca, addig Majakovszkij várhat. Meg aztán még mindig van legalább öt Majakovszkij utca az országban. -Hát, ez a buta visszanevezés legjobb példája. Király utca. Na ez pont a ki nem tojik rá utcanév. Mint a Moszkva tér. Vagy a Felszab. Bosszút áll a sok hülye konzerv a múlton. Bravó. -A Király utca A Fogadó az Angol Királynőhöz-ről lett elnevezve, szóval annak is van értelme, és kicsit régebbi elnevezés. -Nem értek egyet - nem minden régi jobb. Sőt. -Sokan meg nem szeretik/értik Majakovszkijt - azok mind nem értenek veled egyet. És nem feltétlenül mind konzervatív, aki nem szereti Majakovszkijt. -Aki visszanevez utcákat, tereket, csak mert régi, vagy mert ami volt, azt komcsinak gondolja, az mind konzerv. A felszabadulás szitokszó lett. Nyilván egy kollaboráns országban ennek így kell lennie. De örülni nem fogok neki. -Mindennek több oldala van. Ugye átnevezni a komcsik is átnevezték annó most akkor ők is konzervek? -A visszanevezés nem jó, de legtöbbször már átnevezni se kellett volna. Emiatt jön a visszanevezés. -Az erősen kérdéses, hogy egy város szerkezete és annak nevei mennyire hordozói annak, amit a politika ráaggat. Moszkva. Picit többet jelent, mint Szélkálmán. És igen sok fővárosban van Moszkva tér. Nyilván gyilkosokról nem hagyunk elnevezni köztereket, utakat. -De mindig lehet olyan helyet találni, aminek nincs neve. Mondjuk a Széll Kálmánt simán meghagytam volna Moszkvának. Egyrészt egy pöcs volt másrészt kb 20 évig ha róla volt elnevezve a tér."
   "Innen már csak egy lépés a dada."
   " -Na a Jeszenyin. Az a valaki. Annak persze nincs utcája. -És annó sem volt az átkosban."
   "Nagy spíler volt ez a Jeszenyin. Egy pár Jeszenyint fejből tudok, pedig lassan már a nevemre se emlékszem. A hűs őszi hajnal után, amiről néha álmodom."
   "Jeszenyinizmus, ez milyen kedves."
   "ETA? Azt ismerem. Jó cuccot tolt."
   "Kemény volt ez, mint az orosz tél."

Új hozzászólás