Miért 25-öt, miért követelik és nem csak kívánják, és miért épp ezeket? A zenés kvízkérdés: Melyik költemény utolsó szavaira utalnak a zenerészletek?

Hozzászólások

67
Értékelem!

Jó, kevés betegebb kvíz van, mint a zenés. Nekem.

69
Értékelem!

Nagy reszet koszonettel azonnal at is iranyitom Joskanak, aki mindent elkovetett, hogy legyen megfejtes. Olyannyira, hogy amikor kozolte velem a jo hirt, az autokorrektora kijavitotta a "megfejtetted a kvizkerdest" mondatot "megfejtettem a kvizkerdest"-re. :)

76
Értékelem!
54
Értékelem!

Kvizvalasz:
"Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!"

72
Értékelem!

   "Éppen a napokban emlékeztetett a facebook egy 5 évvel ezelőtti posztomra: tanártüntetéses volt."
   "-Mert akinek szép a lelkében az ének… -Nálam addig szép, amíg benne marad a lelkemben."
   "Bicskanyitogató magyarázatok."
   "Fénymásolójeggyel állnak sorban a gépnél?"
   "Én egy dolgot csippentek ki ebből az egészből, mert elegendően jellemző. A papírt. Tehát hogy 2016-ban egy EU-tagországban nincs papír a tanításhoz, az elmond mindent."
   "Eszembe jutnak ilyen alvilági jelenetek, ahogyan géppapírral seftelnek a tanárok a szertárban, rossz arcú ballonkabátosok krétát árulnak a suli mögött."
   "Én azt nem értem, hogy hogy maradt még egy tanár is az országban."
   "Szóval van huszoniksz óra tanitás, ezen kívül tizeniksz óra kötelező és nem fizetett, és újabb legalább tizeniksz, amit el kell végeznie, ha jól akar tanítani, de azt fel sem tüntetheti sehol, és szintén nem jelenik meg fizetéspapíron."
   "Ők meg örüljenek annak a bérnek, amit most kapnak, mert ezt csinálhatnák közmunkában is!"
   "-Faxon! Faxom. -Utoljára az előző évezredben láttam faxot."
   "-Ma láttunk a kórházban mechanikus emailt. -Mecha mit? -Genothermbe tett levél, becsúsztatva az ajtó alatt."
   "-Nekem mellesleg van 2 db véleményem globalice. 1. A tanarak 5-6 évig azért elég jól csöndben voltak, akkor is, amikor a diákok már kiabáltak. 2. Amíg nincs ellenzék, ezek a dolgok nem nagyon érnek célt. és marad a viktatúra. -A tanár hátán fát lehet vágni, amíg hagyják tanítani. Az mostanra lehetetlenült el teljesen."
   "‘Magyarország a fejlett és a fejletlen országok határán foglal helyet’ ezt kiragadnám a szövegkörnyezetből. Teszem ezt szomorúan."
   "-Én csak egyet tudok, amit a saját bőrömön is éreztem anno! Mennyire szeret egy diák tanulni, és mennyire eredményes, az nagyban függ a tanártól és annak tanításától. Minél több gondja van egy tanárnak, annál kevesebb energiát tud belefektetni a tanításba! Ha nem tanít jól, minden romlik! Evvel foglalkozik valaki? -Mivel foglalkozik barki? -Hát pl a lopással. -Ja, azzal ja. -Öt stadionépítési projekt támogatását növelte meg jelentősen a kormány. Van kérdés? Tehát még ezzel főleg. -Na jó, az tényleg fontos."
   "A formabontó tanárok voltak a kedvenceim."
   "-Így is értelmezhető, meg úgy is, hogy halált megvető opportunizmusuk van. -A tanári pálya alapvetően nem forradalmár attitűdöt kíván. -De nem is opportunistát! -És ha nem forradalmár meg nem opportunista, akkor el lehet tiporni? -El lehet, mert hagyja, némelyik kifejezetten kívánja. -És mennyit kell főbelőni ahhoz, hogy ne hagyja? -A negyedét minimum. -Az túl sok ember, a másik oldal fele kevesebb veszteség."
   "Ha úgy bánnak vele, mint aki semmit se ér, az marad ott, aki tényleg semmit se ér. Szerintem. Ha megbecsülnék, lenne ott jóravaló tanár is több."
   "-És Xavér most bátran emigrált Berlinbe. -Ha tehetnéd, már te is ott lennél."
   "Ha a kitűzött célod az volt, hogy ezen a péntek estén is elszomorodjak és tehetetlen dühöt érezzek, akkor tökéletesen elérted. Azért a hétvégét és a magyarázatokat köszönöm."

Új hozzászólás