Miért tartod vagy nem tartod magad babonásnak? Milyen jelek azok, amiknek tulajdonítasz jelentőséget a jövődet illetően? Mit kerülsz annak az érdekében, hogy ne következzen be valami rossz? Volt-e olyan szokásod, aminek már nem tartasz a jövőd szempontjából befolyásoló hatását, ezért nem tartasz be? Milyen szokásaid vannak, amiket racionálisan nem tudsz megmagyarázni? Milyen hagyományokat őrzöl, aminek nem egyértelmű az eredete számodra?
Közreműködik Ágnes, Gabriella, Mó, Bence, Dió, GG, Zsolt.
A kvízkérdés: Elölről domborulat, hátulról a fővárosról elnevezett uralkodócsalád, összevissza a városligeti Móricz egyik szobrásza. Mi az?

Hozzászólások

19
Értékelem!

Pü, pü, pü:
   "Jellemző rám, hogy az, hogy Jóska azért csinált babona műsort, mert ma épp péntek 13 van, ez most esik épp lefele, lassan."
   "-Hű, én egy csomószor veszem fel fordítva a ruháimat :D aztán megfordítom az irodában. -Erre mindenfélét lehetne mondani."
   "Na ez a műsor is nehezen jön össze, senki nem hajlandó babonára."
   "Horoszkóp-készítőket súlyosan büntetni, ez tetszik."
   "Én még a konkrét nekem szóló jeleket sem ismerem fel, amit konkrét személyek adnak."
   "-Hétfőig én se hittem semmiben, de hogy épp Uhrin Benedeket hoztam egy kalap alá Gottal, aztán gyorsan belehalt, hát ez elgondolkodtatott. -Te halasztottad meg. Jóska kedvesen engem is fel akart rakni a halállistádra, de kikerültem a dolgot."
   "Még sosem álmodtam egeret."
   "De én pl. kerülöm a csípős kínai ételeket, ha 20 percnél messzebb vagyok otthonról. De ezt tényekre alapozom."
   "Van jó hírem, meg rossz: Ön TETRIS-ben csúcsot döntött, viszont a beteg meghalt."
   "Tök jó, hogy ez amolyan vidám diákdal, ma meg olyan kicsit beszaratós középkori horrornak hangzik."
   "-Én minden vizsga előtt a Santana Oye como va számára ébredtem, de direkt, hogy belém álljon a harctéri idegesség. Azóta is ideges leszek, ha meghallom. -Sikeres vizsgák UTÁN hallgattam régi Rolling Stonest. Úgyhogy ez nem babona, csak szokás. Volt."
   "-Tesis haveromnak már anyja rühellte, hogy mennyire retkes a fehér ingének a nyaka, de nem volt szabad a vizsgaingét kimosni 4 éven át. -Lehet, a vizsgáztatók a szagtól eufóriába estek, és ezért ment át mindig. -Volt egy bukéja az ing+vizsgaizzadás kombónak."
   "Mindünk közül eddig ő a leghülyébb."
   "Én a héten vettem lottót. Nem tudom miért, egyszer csak kijött a számon, hogy kérek. Utána már nem mertem visszamondani, nehogy hülyének nézzenek."
   "-Kattogtat? -Kattog. -Ő is gyakorló szorongó. -Szóljunk? A kattogás az tikk."
   "-Hopp, ez kemény fajta játszma. Fogadjunk, hogy előbb kell odaérni. -Ez is nagyom kemény játszma. -Ő egy befelé zsémbelődő alak."
   "-Ez a bankkártyás dolog nektek érthető volt? -Nem fejtette ki. -Megköpködi?"
   "A vallási szokások is babonák, csak elegánsabb szokásnak mondani."
   "Összefoglalom: Mindenki babonás, csak Mó nem, Zsolt meg 'bölcs'....khm-khm.....khm."

Új hozzászólás