[jwplayer|config=radioplayer|file=/sites/default/files/13/04/joska130419_1.mp3|image=/sites/default/files/noimage.png]

A csecsemők számára érzékelhetetlen, a namíbiai himba törzs nem tudja megnevezni, Picassót barátja halála terelte ebbe az irányba. A Nyugat a kreativitást kapcsolja hozzá, a Kelet a spiritualitást, de a halált, a pusztulást is.
A kvízkérdés: Mi köt össze egy plébániatemplomot, melynek falába egy római katona síremlékét is beleépítették, egy muszlimok, keresztények és zsidók által közösen felújított temetőt és egy epreskertet?
A műsorhoz ajánlott kép Hegyi Zsolt: Kék hullám. Kék hullám

Hozzászólások

13
Értékelem!

   "Most már greenbox lett. Csak azt nem tudom, miért lett most már zöld."
   "-Nem a zöld a megnyugtató? Azért van a műtőkben is zöld csempe, nem? -Régen a kórházak is kékek-fehérek voltak. -Pedig én meg voltam győződve, hogy ez valami pszichológia, hogy a kórházak zöldek."
   "Azt kimutatták kísérletek, hogy nem a szín javít az állapotodon, hanem a dekoráció. Két ugyanolyan kórházat vizsgáltak, gyerekosztályt, az egyiken gyorsan gyógyultak a gyerekek, a másikon meg nem, pedig ugyanolyan jó orvosok, nővérek voltak, és kiderült, hogy az egyetlen különbség az volt, hogy ahol gyorsan gyógyultak a gyerekek, ott voltak plüssállatok meg matricák a falon."
   "-A голубой mást is jelent, ha jól emlékszem az orosztanárom fura mosolyára. -És a kékvérű??"
   "Volt egy osztálytársam, ő volt nagyon fehérbőrű, és leégett egyszer csak az arca, tiszta piros lett, és beszóltak neki a strandon, hogy olyan, mint egy tűzoltóautó."
   "Én még ilyenről nem hallottam, de tény, hogy a tobozmirigynek fény kell, ha nem kap elég fényt, akkor depressziósak leszünk, például télen ezért gyakoribb a depi, de nem hiszem, hogy ha sok sárgát nézel, akkor kijössz a depiből."
   "Laktam már olyan albiban, ahol vörös volt a szobám, nagyon jó hangulata volt."

Új hozzászólás