Milyen testszőre maradjon meg egy fiatalnak? Milyen testszőre legyen egy felnőttnek? Melyik oldalon állsz a hónaljszőr és az intim tájak 'karbantartása' kérdésében? Milyen képzettársításaid vannak a kopasz fejjel és a női megfodrászolt frizurával? Milyen üzenete van számodra egy nő hosszú hajának vagy egy férfi szőrtelenített mellkasának?
A műsorban hallható közreműködők: Ajronmen, Clio, Mó, Viki, Zoé, Attila, Balázs, Bandi, Dió, János, Mizó, Zsolt. Köszönöm nekik.
A kvízkérdés: Ha hoz valakit, azt nem várták, véreset üt, aki csapja, az rámenős. Mi az?

Hozzászólások

53
Értékelem!

Balázs zseniális - és Bandi igazsága a gyerekes vonal mellett nagyon fontos, azaz a pornózás. Ez is a kopaszság ellen szól odalenn.

45
Értékelem!

Kvíz:
Ha hoz valakit, azt nem várták, véreset üt, aki csapja, az rámenős. Mi az?

Megfejtés: szél

Ha hoz valakit, azt nem várták- mi szél hozta

véreset üt- szélütés (agyvérzés)

aki csapja, az rámenős - csapja a szelet.

35
Értékelem!

Chaten azt tettétek hozzá:
   "-Én ettől a filmtől milyen ideges lettem. -Emlékszem. -Jó film az."
   "-Atyavilág. -Balázs kemény. -Mi baja a hangjának? -Fáj a torka… -Mintha visszafelé beszélt volna. Gegnek jó volt, csak nehezen értettem."
   "Tyű, de szépen megfogalmazta."
   "-Viki lubickol a kedvenc témájában. -Ő volt az egyik inspirátorom a témaválasztásban. -Örülök, hogy ezt megélhettem, nem gondoltam volna, hogy ez egy egész órás téma lesz egyszer."
   "-A O szakáll már vagy 10 éve nem divat, szóljatok neki. -Egyszer levágta, megkérdezte, szerintem milyen. Szerintem olyan, mint egy pedofil, azóta nem vágta le."
   "Ja, legyen szőrös, mert ha szőrtelen akkor eldugíthatja a lefolyót, amit naná, hogy nem a pasik takarítanak."
   "A haj, az szerintem nem test-szőrzet. Haja legyen."
   "Orrcsilló."
   " ...és a saját könyöködet sem tudod megpuszilni."
   "Azért a biciklis fiúknak szép a csupasz lábuk."
   "-Pedig most is ülnek ősember félék az irodában… -De most már felsővezetőknek hívják őket. -Sőt azoknak még bunkójuk is van. Vagy ők maguk? -A bunkó modern verziója az audi."
   "-Imááááádom Attilááááát :) -Attila a csokievő? Egyetértek Attilával. Munka után jár a csokiii. -Akkor már az én részemet ette!! -A csokira vigyázni kell..."
   "-Bandit kétszer vágtátok be? -Hoppá. -Bandi a kötő, összekötő. -Ismétlés? -Jó az .. hangsúlyoz. -Hiba a mátrixban! -Meg gyakorolni kell a képzettársítást… -Jóska azt szeretné, ha a lánya szövegét megtanulnánk kivűlről. -Bocsánatot kérek. -Jövőre tétel leszek. -Sebaj, amatőr rádió, és már tudjuk, hogy (szerencsére) Jóska sem tökéletes. -Vagy teszt! hogy figyelünk-e! -Az első hiba, amit hallok, amióta rádió a rádió. -Jövőre meg kvízkérdést csinál belőle: Melyik műsoromban dupláztam a szöveget? -Vagy a múltban már feltette a kérdést, hogy majd melyik műsoromban ismétlem magam? -A jó kvízkérdést érlelni kell."

A hiba kiküszöbölése azóta megtörtént, az archívban hallható változat immár ismétléstelen, sőt felújított, már csak ezért is érdemes meghallgatni.

   "A kopasz hajnak tényleg nincs értelme."
   "Pamela Andersonnak lett egész emberi kinézete rövid hajjal"
   "-8kerben sok féle faj van azé… -Ott lakom, hehe. -Én meg arra járok dolgozni."
   "-Horror.... -Úúúúú. -Beleáll a kisolló a zorrába."
   "Nagyon jó befejezés!"

47
Értékelem!

Jók az írottak is, végigolvastam, de legközelebb jó lenne ezeket hangban is hallani :)

33
Értékelem!

E-mailben ezt írtátok:
Milyen testszőre maradjon meg egy fiatalembernek?
És egy lánynak?

Borsay Márti: Hogy érted azt, hogy maradjon meg? Szerintem ha kinőtt, akkor maradhat.
Aureliano: A fiatalember döntsön, ahogy akar. Fiatalkorban az ember igazán arcszőrzetre vágyik, miközben még nem nő. Lány is eldöntheti.
Fülel_ő: Ahogy az evolúció megteremtette. De itt már nagyban közbe szól a civilizáció, a marketing, a divat. A hónaljszőrzet azért van, hogy kivezesse az izzadságot a hajlatból, de jött a borotva marketinges és a divatra hivatkozva női borotvákat kezdett rásózni a lányokra. Ha szigorúan vesszük az egész egészségtelen. Azután kitalálta, hogy a fanszőrzet az denevér fészek. Én emlékszem régen a Balatonon milyen szexi volt mikor kilátszódott némi szemérem szőrzet, sokan utána fordultak. Meg a szép emlékezetű tiroli pornókban a szép kis háromszögek.

Milyen testszőre legyen egy férfinak?
És egy nőnek?

BM: A felnőtteknek is legyen olyan szőre, amilyen nő rajtuk
Au: Férfiként nekem mindegy, milyen szőrös valaki, én bajuszos vagyok, nekem így jó.
Nőnek felőlem lehet szőre, nem zavar.
Fülel_ő: Ahogy egy férfi jól érzi magát. Volt egy műsor a betegségről, az a beteg akinek környezete a tünetek alapján betegnek ítéli. Sokan azért borotválják magukat, hogy ne lógjanak ki a környezetükből (ne érezzék "betegnek" magukat.)
És ez így van a nőknél is. Nem akarják, hogy megszólják őket. A divat nagy úr, ráadásul a nők nem a férfiaknak divatoznak, hanem egymásnak.

Melyik oldalon állsz a hónaljszőr kérdésében?
És az intim tájak 'karbantartásáéban'?

BM: Nem állok semmilyen oldalon ebben a kérdésben, engem különösebben nem izgat a dolog, a társadalmi nyomásnak engedve borotválom a hónaljam, amúgy talán nem tenném, vagy csak nyáron.
Az intim tájak borotválása csak játékból érdekel nem esztétikai szempontból.
Au: Hónaljszőr kérdésben én olyan oldalon állok, hogy nagyjából én vagyok felül, a hónaljszőr meg alul.
Intim tájakról is ugyanez a véleményem.
Mészáros István: Az első hat kérdésre gyakorlatilag ugyanazt tudom mondani: lényegtelenek tartom e "szőrözést" :) Úgy tartom jónak, ahogy kinek ami jólesik. Nem érzem visszataszítónak sem a szőrösséget, sem a kopaszságot. Ápoltnak lehet így is úgy is lenni. A kóros jelenségek kapcsán (pl. a szakállas nők, vagy az erősen szőrös arcú, testű gyerekek, felnőttek, vagy az erősen kopaszodók esetén) pláne nem lehet ítéletet mondani, sajnálkozni pedig nincs is értelme.
Fülel_ő: A hónaljszőrt nem véletlenül teremtette az evolúció, megvan a maga szerepe (mint pl. a fülzsír, az is a test védelmét szolgálja,
de a reklám, a marketing elrendelte a kiirtását. Többet árt a higiéniának nevezett dolog mint gondolnánk.)
Én speciel szeretek apró pici kínai intimszőrcopfokat csinálni, nem vagyok oda a női borotvákért. Amúgy csináltak egy felmérést a videotékákban, a csupasz női testekből kevesebb fogyott, mint a fazonírozottból. A férfiaknak jobban tetszik mint a borotvált. Itt megint utalnék rá, a nők egymásnak divatoznak.

Milyen képzettársításaid vannak a kopasz fejjel?
A női megfodrászolt frizurával?

BM: Hát, eszembe jut a Kojak nyomozó, merthogy kopasz volt, de ez minden. Elfogadom a jelenséget, nem taszít, nem vonz.
A női frizurához egy önmagával törődő nő képzete társul.
Au: Mivel nekem van kopasz fejem, minden képzettársításomat ezzel végzem.
Női frizurákkal kapcsolatban bajban vagyok, nem veszem észre időben a változást, így az ellenkező nem joggal gondolhat nemtörődömnek.
MI: A kopasz fejjel kapcsolatos képzettársításom az, hogy én is kopaszodom :) Persze, a nem önként kopaszodó emberek vágya mindig a szép haj, de praktikusabb jobban levágni ilyenkor.
Akik egyébként a szép dús hajukat nyírják le részben vagy egészben önként valamilyen érzés vagy divat, vagy bármi hatására, azokat is megértem, jó nekik, hogy dönthetnek az ügyben :) És ha így akarják kifejezni magukat, hát megtehetik manapság :)
De ott volt a sorkatonai szolgálatom a nyolcvanas években, ott is lenyírták a hajunkat - és mi még erre rá is tettünk egy lapáttal akkor - felnyírtuk teljesen a hajunkat akkor, akkor azért olt balhé.
És ott vannak még akik szintén nem önként kopaszok, akiknek vagy kihullik a haja az életkoruk, vagy betegségük, kezelésük következtében, vagy kényszerrel vágják le a hajukat például táborokban.
Viszont szeretem a női megfodrászolt frizurákat is éppen úgy, mint a természetes hajzuhatagokat is. Jobban inkább alkalmi jelleg jut eszembe róla, mert a beállított "séró" mindig macerás - de ugyanakkor voltak és vannak divathullámok, amelyek erősen kihatnak a hajviseletre, akár komoly ráfordítást is igényelhet mint anyagiakban, mind időben. Szerintem ez így jó, hogy vannak ilyen emberek, emberi lényegükön mindez úgy sem változtat.
Fülel_ő: A kopaszok és a frizurások is utálhatják, ha elered az eső. Előbbieknek milyen lehet, ha kopog az ember fejin.

Milyen üzenete van számodra egy nő hosszú hajának?
És egy férfi szőrtelenített mellkasának?

BM: A nő hosszú haja számomra a hajadonságát jelenti, és ezzel együtt a fiatalságot. Ha idősebb, akkor ennek a látszatát.
A szőrtelenített férfi mellkasról a hiúság jut az eszembe.
Au: Hosszú hajnál egyszerűbben kódolt üzeneteket sem feltétlenül értek meg, ha egy nő valamit mondani akar nekem, mondja meg, ne üzengessen a hajával.
Szőrtelenített mellkasról nem tudok mit mondani.
MI: A női hosszú haj üzenete - úgy gondolom - manapság már nem annyira egy társadalmi kultúrkör kérdése (a fiatalságra, a "lányságra", a hajadonságra asszociálva), sokkal inkább a szépséghez és a természetességhez párosítjuk talán - no persze nem is alaptalanul.
A levágását pedig nemrégiben még a női önállósággal és egyenjogúsággal hoztuk összefüggésbe (lsd. Sörgyári capriccio). Számomra természetesség-érzetet közvetít.
A férfiak szőrtelenített mellkasáról sem gondolok túl sokat, annál inkább, mert nekem sosem volt szőrös a mellkasom, számomra nincs ebben semmi meglepő. Tudom, hogy vannak különböző kulturális, társadalmi vagy éppen "szolgáltatói" körök, ahol általánosabb a mellkas vagy az intim testrészek borotválása, de mindez csakis külsőség.
Összességében azt mondom, hogy befele ne nőjön szőr, azt hiszem, ez a legfontosabb.
Fülel_ő: A hosszú haj szép, vezeti a szemet. Most láttam egy lányt, a combjáig ért a haja. Viszont a rövid hajú lányoknak rögtön a szemébe nézek. Melyik a jobb ? Eldöntetlen.
A szőrtelenített mellkas divat; vajon 15 éve is borotválta? Nem. Tehát nem önálló döntés.

Új hozzászólás