Értelmezés 12 pontban két lépésben. A műsor erős kötődést mutat több vonatkozásban is az előző Törökösenhez.
A kvízkérdés: Elölről nagyon pici, hátulról fájdalmat okozó, összevissza tolvaj. Mi az?

Hozzászólások

24
Értékelem!

   "Forradalmiii."
   "Akkor sok értelme van a 6.-nak."
   "-Azért annak örülök, hogy nem most vagyok gimis. -Annak én is. Szerintem én már nem is tudnék leérettségizni. -Én lennék most. -Én is lennék az osztálytársad! -Szétültetnének. -Az nem baj! Következő nap megint egy padba lennénk!"
   "-De amúgy, az a szabály már nincs, hogy ahogy elkezdted a sulit, abban a rendszerben kell végezned is? -Mert van. -Volt ilyen, nem? -Te elmúltnyolcévezni akarsz, fogadjunk. -Én meg-se-születtem volnáznék."
   "-Most jut eszembe, hogy nekünk 5 tesink volt egy héten és valamelyik nap dupla óra. Akkor mentünk a sportpályára vagy sulikört futni. -Nekünk meg 3 tesióránk volt, és egyre sem mentem be, mégis ötöst kaptam, mert nem tudta a tanár, hogy ki vagyok. -Ezt hogy' csináltad?!?!?!?! -Hát, magam sem tudom, hogy mertem, de utáltam a tesit, helyette a gépteremben töltöttem az időmet, ez megtörtént párszor következmény nélkül, utána már nem mentem be, nehogy aztán megtudja a tanár, hogy ki vagyok.-És nem köptek be? -Nem köptek be, bár mindig rinyáltak, hogy menjek már be."
   "Én imádtam a tornát, és minden sportban jeleskedtem! Nagyon sok érmet nyertem általánosban és középiskolában is!"
   "Na, a tankkönyvválasztás!!!! Ha gyakorolnám a tanítást, abba is hagynám azonnal, mert olyan szarokat lehet választani ének-zenénél, hogy pfff!"
   "-De pl lehet olyat, hogy a tanár nem választ könyvet, tankönyv nélkül tanít? -De, de rendelni attól még kell a szart, hogy nem abból tanítasz. - Tankönyv nélkül? Szerinted melyik gyerek fog majd körmölni, mert te nem rendeltél könyvet? -Körmölni? Hát nem kapja meg emailben a pdf-et?"
   "Ezentúl nem lesz tankönyvlista. Minden reggel egy furgon hordja ki az iskolákba az aznap tanítandó anyagot."
   "-Én nem tudom, hogy mi a cél, vagyis nem értem, vagy agyhalott vagyok, az is megeshet. -Az oktatási kormányzat célja az egyentanuló előállítása, akik között 20% alatti a gimnazisták, tehát a felsőoktatást eleve megcélzók aránya. Lehetőleg mennél többen tanuljanak érettségi előtti, vagy érettségi utáni OKJ-s szakmát és menjenek szerelni, reszelni, kosárfonni, műkörömni. -Úgy érted 16 éves korukban álljanak be a gyárba segédmunkásnak, oszt jónapot. -Igen, abba. De hol is van a gyár? Németországban. Ja, hogy nem beszél németül, és ostoba, mint a faék, és az automatizált gép vezérlését nem lehet rábízni, mert a milliárdos gépet tönkreteszi?"
   "-Még mindig ott van a pornóipar is. -Mennél ostobább valaki, annál nagyobb a micsodája, vagy hogy értendő? -Akkor én buta vagyok?"
   "Amit a nyugdíjasokkal csináltak, az a legaljasabb gazemberség. Itt most arról beszélek, hogy a nyugdíjkort elérő tanárokat aznap kivágják mint a szart. Akkor is, ha nincs helyette senki. Akkor is, ha többet tud, mint a teljes minisztérium együttvéve."
   "Imádom ezeket a teljesen szakmaiatlan törvényhozásokat!"
   "-A _KORMÁNY_ dönti el, hogy Aranka néni Bázarekettyén a Barna Gézáné Általános Iskolában lehet-e még egy évig napközis tanár. -Neeem, csak maga az álomtiktak asszon személyesen. Illetve, most a gyorsmotyi úr."
   "-Ha majd elfogynak a hivatástudatból kitartó tanárok, jöhetnek a helyükre a nemmondomki által kijelölt oktatók. Mert a kormány megmenti a tanulókat. -Jönnek, mert a Ludovika Egyetemre járók azt a mamelukságot tanulják, hogy az mindenben úgy van jól, ahogy megmondják, ez a közszolgálat. -Mindig meg tudsz nyugtatni. Már mondtam párszor, hogy a Törökösenek alatt mindig ökölben a kezem a tizedik perctől. -Különben mitől élveznéd az utolsó 5 szót?!"
   "-Basszus ezt még végighallgatni is fájdalmas! -Pedig ezek csak az azonnal megoldandó problémák. -Igen a jéghegy csúcsa!"
   "-Ez mondjuk nevetséges követelés. Őszinte kommunikációt ... -Abszurd, igen."
   "Az egy megnyugtató az ügyben, hogy az én gyerekeim már megúszták ezt."

Új hozzászólás