Nyelvi ízléstől az év szaván és a lábunk közén át a boszorkányokig - mit mond a nyelvészet szavaink eredetéről és nyelvhasználatunkról.
A kvízkérdés: Mi köti össze a remegést, a hadseregek fegyveres harcát és a főzőhelyiséget?

Hozzászólások

42
Értékelem!

   "-18-as karikás? -Lelőnek benne valakit? -Na erre visszajövök. Megmutassam a személyimet?"
   "-Ez aztán a hobbi! -Nyelvtannáci. Szinte kedvem támad visszaírni. Mindet."
   "-Erre semmi bizonyíték! Ez hülyeség. Haggyukmáeztdetényleg. -De Gergő, mi nem így becézünk Tégedet, sohasenem. -Nem velünk vitatkozol, hanem A Magyar Nyelv Történeti-Etimológiai Szótárával."
   "Jó ez a távolságtartás, jót tesz a műsornak."
   "-Tök furi Jóska szájából ilyen szavakat hallani (nekem). -Igen, nekem is fura...."
   "-Tesssstnedv. -Izgalmi váladék jobb? -Izgalmi váladék lehet a nyál is. csurog a nyálam ha meglátom."
   "-Ezt nem ismerem, de ez nem is éneklés. -Mit beszélsz, te fületömött? -Te elvakult vagy."
   "-Egyébként a 81-es troli megállójában az Ond vezér tér tábla is ki lett javítva kézzel/filccel. -Igen, a táblát én is láttam, még mindig úgy van????? -Nyelvész volt!"
   "A piros 50 árnyalata."
   "Volt valami reklám, ahol a hátsó ülésen jót mosolygott a kisiskolás, amikor a jófejkedő szülők headbangeltek egy általuk értelmezhetetlen angol dalszövegre."
   "-Ez is milen kis kedves dalocska. -Főhajtás érte a kiskisasszonynak. -Én viszont előadtam anno Áronnal zajzenére németül. Nagyon szerethető volt."
   "-Fasza volt. -Nemáááár, még csak most jöttem. -Jó volt ez, Jóska, bassza meg. -Már vége? És hol a csattanó? -Ment ez neked, Jóska, mint a 18-as karikacsapás. -Csinálok belőle egy ‘ellenadást’. Szólok a többi látszóteres Gergőnek, Jánosnak, stb, s szörnyű bosszút állunk."

Új hozzászólás