Az orosz irodalom társadalomtörténeti keretbe foglaltan az ismert szerzőjű korszakába ér.
A kvízkérdés: Miben közös az ivarmirigy, egy pillangós növény és az élősködő?

Hozzászólások

Meg hát! Here. Van férfihere, lóhere meg méhhere. Egyik ivar, másik pillangó, harmadik meg nem csinál semmit, csak néha a méhkirálynőt. Ilyen emberben is van.

Az adást is meg kell hallgatnom majd, de asszem a megfejtés is véletlenül meglett.

   "Jó muzsikkal kezdesz."
   "-Jó ötlet ez a keretbe helyezés, nekem legalábbis sokat segít. Meg az is jó ötlet, hogy ha valakinek nyelvenként önálló hangzókészlete van, ugye. -Jajj, ezek a hangzókészletek nagyon megnehezítenek mindent, ennél már csak ez a hím-nő-ivartalan izé az, ami melósabb. -Főleg, ha a ragozást is érinti, ja. -Na és még az is."
   "-Mondjuk az is izgalmas, ha a nyelv felől kezded megérteni a történelmet - főleg olyanoknak, akik semennyire se foglalkoztak eddig a múlttal. -No, de olyat nem csinálunk, mert még kiderülne, hogy a magyar nyelv fele azoktól jön, akiken átvándoroltunk, a másik fele meg azoktól, akik hozzánk bevándoroltak. -Meg, akiket út közben megdugtunk."
   "-Ez a hagyományőrzés szó, vagy fogalom, annyira ijesztő, nem? -Csak amit mögé képzelsz/látsz/tudsz. Az elképzelés maga nem ijesztő. -Nyilván, de adnak rá, hogy mit kell képzelj. -Igen, adnak, és ez nem része magának a fogalomnak."
   "Mindig ezzel van baj, az aljanéppel."
   "-Én ismerek egy feltörekvő költőt, akinél határozott hatása érezhető ennek az ömlengő nyelvezetnek. -Csak nem? -Persze. Ismerek én más költőt? -Ismersz, most hallod épp."
   "Egyetlen ciráda nélkül ilyen hosszú verset írni, ez igen!"
   "-Szerdán visszakérdezem. -Volt benne valami mágikus realista előzmény."

Új hozzászólás