A 10. HetiHegyi a hibákról, roncsolásról, a véletlenekről szól, melyek a képkészítés során segítségünkre lehetnek. Említésre kerül a hibaizmus, Kardos Sándor Hórusz Archívuma, (bővebb elemzés a Fotóművészetben) valamint az is, hogy Balla Demeter néhány képén hogyan alkalmazta a zsilettpengét. A kommenteknél várjuk a véleményeket, a további adásokhoz ötleteket, kérdéseket, az előző adásokat pedig a HetiHegyi kategória alatt találjátok.

Hozzászólások

Nagyon érdekes volt ez a videó, és el kellett gondolkodnom azon, vagy rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen nekem nagyon sokféle fotó tetszik.
De persze azok a fotók tetszenek a leginkább, amelyekben van valami egészen jó, de természetes kompozíció és dinamika.
És emiatt én szeretném megtanulni az összes lehetséges kompozíciós szabályt. Ha az ember utcán jár, spontán emberek között van, és nem stúdiófotózik, talán nem árt, ha ezek kisujjban vannak.

"...megkeresni a legérvényesebb pillanatot, de lehetőleg ne úgy, hogy 26-ot exponálsz..."
"...egy szobrász nem rúghatja fel a statika szabályait..."
Mára ezek.

Igen, ebben az értelemben is nagy szerepe van annak, hogy egy hiba esetén legalább megáll-e az ember és átgondolja, vagy kidobja.

Errorizmus: 1928 szeptember 3, Flemming hazatérve a vakációjáról elkezdi átnézni hogy állnak a Staphylococcus kultúrái. Döbbenten vette észre, hogy a laboránsai (Stuart Craddock és Frederick Ridley) nem sterilizálták rendesen az egyik petri csészét használat elött...

Új hozzászólás