A második adásban Richard Avedon képeivel illusztrálva beszélgetünk az utómunka fontosságáról, a maszkolásról, az analóg és digitális labortechnikáról. (Demeter megjegyzése az analóg nagyításhoz, hogy maszkolás esetén nem jó a nagy teljesítményű izzó, mert gyorsan beég a kép és olyan helyen is feketedni kezd, ahol nem akartuk.)

Hozzászólások

Köszönöm, idővel alakul majd, remélem.

Aki itt van és fotózik, az szerintem vizuális típus, azaz kell a kép amiről beszélsz. Jó volt. Sokkal jobban élveztem mint az első adásodat! :-)

A Manónak is van könyvtára, tök sok album van. :)

Csaba, szarozzad a tudod te mit, a képeid legalább harmada úgy jó, ahogy van, másik harmada kis segítséggel jó lehet, ez egy elég jó arány. De lesz majd még olyan is, hogy teres képekkel dolgozom, ha lesz valami, ami ihletet ad a cincára. Azért gondoltam illusztrálni ezt a dolgot Avedonnal, mert elég látványos és ráadásul közeli ahhoz, amit ma effekttel szokás megoldani.

Mizo, igen, van ez is, hogy amint a háromkerekűről lekerülnek a támasztókrekek, jön a véktelenkedés, de ez a sorozat nem büntetésből készül.

Mó és Mészi, köszi!

A visszajelzés miatt: előzőt is megnéztem, ezt is, én is örülök neki! :) Várom a többit is!
És nyugodtan vesézd a múltat és a jelent, ez az összevetés szerintem tök érdekes.

Jajj, én annyira nagyon örülök ennek a videós dolognak, hogy csak na! Köszönöm!!!

De volt már ilyen, hogy a mi képeink voltak az illusztrációk, de mind csak fellángolás szinten volt. De amik voltak, jók voltak, csak időhiány miatt elszunnyadt. A lényeg, Zsolt kitalált újra valami új magyarázóst, mert valószínűleg nem tanultuk meg amit már sokszor elmondott, képeinknél, és beszélgetéseinknél. Túl önfejűek vagyunk.

Otlet: orommel lattam az elso videon a sajat hazunk tajan keszult kepeket, kicsit hianyoltam ezt ebbol. Ahogy a klasszikus mondta: "Szar képekből többet lehet tanulni, mint Salgadotól, ezt állítom, már ha a szart mi követjük el." En orommel felajanlom a temara eddig bekuldott kb 200 szar kepemet e celra.

Köszönöm, ha van ötlet, bárkinek, hogy miről hallana szívesen, írja le ide nyugodtan!

Nagyon jó kis sorozat lesz ez már látom, és az is biztos, hogy legalább 2 szer meg kell nézzem a videót, hogy mindent felfogjak, nekem nagyon tetszik már most az elején!

Mi az, hogy nézheti a 10. perctől? Minden szavam alany és állítmány!

Jo volt am ez nagyon. Aki nem er ra, nezheti a tizedik perctol, az elejet majd bepotolja. Jo tanacsok.

Megnéztem, meghallgattam, jó lesz ez, várom a folytatást.

Köszönöm Ildi a visszajelzést.

Köszi, Zsolt, ez jó volt. Avedon is jó volt. Az illusztrálást a legnagyobb egyetértéssel nyugtáztam.

Új hozzászólás