A 25. HetiHegyi a nyári fotózás fényviszonyait illető problémákról szól, a déli napról, az árnyékokról, az optimális időpont megtalálásáról, a modell szeméről és a hunyorgásról. A film végén pedig a 365-ös projekt dolgozóinak van kis üzenet  a heti feladattal kapcsolatban, Alexovics Ingrid lesz az első, aki jövő vasárnap kihirdeti a témáját, amit fel kell dolgoznunk majd. A 25. epizód a félévben az utolsó, most nyári szünetre megyünk, de augusztus végén folytatódik a Hetihegyi újra. Várjuk a kommenteknél az ötleteket, hogy a következő félévben milyen témákról beszélgessünk, de a formátumot illető egyéb ötleteket is szívesen vesszük, szóval hozzszólásra fel, és jó nyaralást mindenkinek.

Hozzászólások

37
Értékelem!

István, kapcsolj vissza programozóból meztéllábas emberbe. A probléma, amit írtál, akkor probléma, ha lusta vagy a gyűjtőoldalt úgy használni, ahogy az ki van találva. Onnan kell levadászni azt, amihez hozzá akarsz szólni - ez egy kattintás. És igen, erre jó a TAB, hogy az olyan lusták, mint én, végigfuthassák a gyűjtőnézetet, és kimazsolázzák, amihez írni akarnak - egy katt a tabhoz adásra - majd ott már írhatják is a magukét. Ennél semennyivel se lenne egyszerűbb, ha egy kattintással bemégy a node-ba, és ott megint egyet kattintva ha akarod, ha nem, mégy végig, még ha működne sem, mert mi van, ha a következő egy rádióműsor, vagy egy társalgó hír, amihez nem akarsz írni, vagy egy olyan kép, amihez meg már írtál, vagy amit nem tartasz érdekesnek - akkor az van, hogy kell kattintgatnod akárhányat, amíg olyanhoz nem jutsz, ami érdekes neked. Spóroltál? Nem. 

Viszont programozóilag meló, mivel alapjában nem így van felépítve az oldal, belekókányolás, ami necces, ha jön modulfrissítés, mert akkor elveszhet minden, ami volt. Ráadásul sok egyéb ennél 3 nagyságrenddel fontosabb dolog is van, és összesen van egy azaz egy darab emberünk, Marci, aki hegeszti éjt nappallá téve az oldalt, már vagy egy hónapja. Hát, így. 

Azt viszont ha olyat találsz, ami jó volt, de most rossz lett, jelzel, azt megköszönöm, mert innen bentről nézve a fene se tudja már, mi van még hiba. 

Itt volt a komment eltűnés esete, ami UFO volt, mert hol eltűnt, hol nem, legalább tűnt volna el mind, de nem. Csak néha. ÉS a néha az nem jó az orvosnak se, nemhogy a bitvadásznak. Most elvileg kopkopkop, működik, remélem így is marad, közben indexel a search modulunk, és csak remélem, hogy amikor 98%-nál tart majd, nem fogja összehányni megint magát. Zajlik. 

38
Értékelem!

3) Nem kellene betenned azonosítószámot, van eleve nid elődleges kulcs, és van created mező is, ahogy nézem az adatszerkezetét...  Oké, de nem is dolgunk, hogy értsük egymást ebben a technológiában, és azért mondtam, nem vagy programozó, nem tudhatod miről beszélek, én meg nem használom, nem látom milyen nehézségei vannak az alkalmazói rétegnek, ameddig le tudsz nyúlni. Szóval oké! (TAB meg ezer van nyitva nálam is folyamatosan) De mondom, oké!
 

38
Értékelem!

2. estére kb ígérte Marci, hogy ezt megcsinálja valahogy jól. 

3. Nem lehet node-ok között lapozgatni, mert ahhoz, hogy lehessen, nekem az összes node-ba be kéne tennem egy azonosítószámot, hogy mi után mi jön, mert a drupal nem így működik. Na ezt nem vállalom. Huszonharmincezertapodtattízkettő node van, ha ahhoz mindhez kézzel kéne nekem varázsolni, hát, kösz, de kösz nem. :) Szóval marad az, hogy az adott oldalrész view-ját (gyűjtőoldal) megnyitva (pl. szakkör), fogod szépen, és ha mac-es vagy, alma+kattintás, ha pécés, akkor is valami hasonlóval amit szeretnél egyedi node-ként nézegetni, írni hozzá, megnyitod új tabokban a böngésződben. Én amióta van tab a böngészőkhöz, ezt használom, ez a XXI. század legnagyobb vívmánya, a TAB. 

39
Értékelem!

2. ja, hát már a szerző neve is sokat segítene.

3. Entitásonként is lehetne lapozgatni, már lehetne egyáltalán ilyet megoldani. De ha nincs, akkor marad a többi megoldás, olyanok, mint amit írtál Te is. (hozzáteszem, hogy a bizonyára valamilyen SQL adatbázisban vannak tárolva a képek forrásadatai, és akkor bizonyára megoldható technikailag is a felvetésem,  de értem, hogy ez egyrészt egy zártabb keretrendszer, másrészt nem egy programozók által üzemeltetett oldal, és abból kell főzni ami van, szóval ezt teljesen tolerálom, pláne, hogy csak beledumálok helyismeret nélkül)

34
Értékelem!

2. így már értem. Oda képeket nem lenne nagyon ildomos betenni, de meglátom, mit tehetek, nem lenne elég a szerző? 
3. Ez ennyire nem így megy. Külön tartalomtípusok vannak. Szakkör, Napközi, Társalgó, és még a kategóriák is külün típusok. Tehát még ha lehetne is ilyen nyíl előre-hátra, akkor is csak adott tartalomtípusban tudna lapozni. Ezt, ha Marci meg tudja normálisan oldani úgy, hogy az esztétikus is legyen, megpróbálhatjuk. De bevallom, az oldal, mint minden nagyobb méretű - értsd, nem sima blog - rendszer, igényel némi alkalmazkodást. Amikor csak szakkörünk volt, az volt a baj, hogy minden oda van beöntve, ezért lettek az aloldalak, de az aloldalak önálló entitások. Egy javaslat, hogy megnyitod mondjuk a szakkört, és azokat, amihez írni akarsz, új fülre megnyitod a böngésződben. Ez egy kattintás és kész. 

Amúgy a kommentes részre van RSS. Ha feliratkozol rá, minden új kommentről kapsz értesítést. Ugyanez igaz a tartalomra is, az elemzésre is és a hetihegyire is. Az nem jó?
 

32
Értékelem!

2. Ezen a listán a 365-ös bejegyzések  http://latszoter.hu/hozzaszolasok

3. pl vegyük ezt az oldalt, main most vagyunk. Címe: 25. HetiHegyi - Fények a szabadban és 365-ös hírek. Ide hozzászólok valamit. Ezt, amit írok, és elmentem. Ugyanezt az oldalt látom, ez eddig oké, jó így. De szeretném megnézni, és ha tetszik, kommentelni is a következő beérkezett anyagot. Mit csinálok? Van pár megoldás erre, de mindegyik 2-3 kattintás, görgetés. Jobb lenne, ha fent lennének navigáló nyilak például (következő/előző) ami a azonnal átdob a beérkezett következő képre (és mindegy lenne az is, hogy hova jött, leckébe, vagy 365-be, vagy szorgalmiba, vagy videóba...) Érted?

39
Értékelem!

Címlapon van egy hír, ami a legfrissebb videós dolog, de ide is jó lesz. 
1. Lesz, de a preferencialistán a vége felé szerepel. 
2. kérek linket, mert így baromira nem értem, miről tetszik beszélni, hol van ez a hozzászólás ügy. 
3. képek oldalán képlista, ezt se nagyon értem most. Hol? És mit jelent az, hogy navigálható? 

Azért kérdezek vissza, mert még az is lehet, hogy pár perces meló és megvan, amit kérsz, ha értem, de az is lehet, hogy bár jó lenne, de a drupalos motor logikája nem engedi, sajna ilyesmibe is belefutottunk az elmúlt hetekben. Szóval help.

40
Értékelem!

Nem tudom hova írni, hát ide írom.

1) Fórum merre van? Lesz?

2) Engem nagyon zavar, és roppantul fáraszt a 365-ös projekt kódos képcímei a hozzászólás felületen (amikor megnyitod). Ha megnyitod, látod: XY hozzászólt 365/21, alatta XZ hozzászólt 21.365 stb... totálisan elveszik az információ, hogy kinek a képéhez szóltak hozzá, vaktában kattintgat az ember, még csak lánclatban sem tud menni képről képre, mindig vissza kell jönnie, kétszeres, háromszoros kattintgatást jelent. Szóval egyrészt jó lenne a listán látni a bélyegképet, és a szerzőt is, ha már a képcímek csak kódok. Másrést - javasoltam már korábban - megoldani, hogy képek oldalán is navigálható legyen a képlista pl. Ezzel nem csak a felhasználói élményt fokozod, de kisebb felesleges forgalmat is generálsz az oldalon.

Új hozzászólás