A 27. HetiHegyi az utómunkával foglalkozó sorozat első része, egyben a képernyőfelvevős technika tesztadása is. Ahhoz, hogy értelmezhető legyen, kérlek, teljes képernyőre tedd ki a videót a lejátszóban. Ebben a bevezető filmben a Photoshop szoftver használatát mutatom be, hogyan jutunk a nyers, RAW formátumtól a fekete-fehérre konvertált és módosított, tónuskorrigált képig. Igyekeztem a teljes folyamatot megmutatni, nyilván a későbbiekben ennél sokkal lassabb tempóban, részletesen fogunk haladni. Arra kérlek, mivel még nem csináltam ilyet, mondd el a véleményed, egyrészt arról, hogy képileg érthető és élvezhető-e így a minőség, másrészt hogy a magyarázás maga értelmesre sikerült-e, valamint arra nézvést is várok javaslatokat, milyen sorrendben, milyen lépéseket mutassak meg. A filmben említett Nik Collection ide kattintva szerezhető meg.

Hozzászólások

30
Értékelem!
42
Értékelem!

Nem volt még időm végignézni, csak az elejét láttam, de nagyon érdekes. Nincs ilyen profi programom, a gépem se bírna el ilyesmit, de nagyon tetszik, hogy ennyi mindent lehet változtatni egy képen. Talán majd egyszer lesz időm ilyesmikre is.

40
Értékelem!

Remek volt Zsolt, köszi! Ezeket a görbéket eddig negligáltam, mert nem értettem. Most már bátran cibálom őket majd. Olyan ez most mint a sorozatok, megnéznék még vagy hármat :D

28
Értékelem!

Persze, hogy szoktam a telefonnal fotózni, bármivel lehet fotózni, az eszköz csak eszköz. És most hogy mondod, lesz telefonos poszt is.

38
Értékelem!

Nagyon jól sikerült, ami esetleg elsőre nem világos, bármikor visszatérhet hozzá az ember, köszi.

35
Értékelem!

Jó volt, még én is végignéztem, minden jól látható, és érthető! Mindig magadnál hordod a kamerádat? Szoktál fényképezni iPhonenal, olyan "vészhelyzetben" amikor nincs nálad a "rendes"? Nekem nincs rendes kamerám (és nem is lesz), de szeretek az iPhoneommal fotózni néha, az persze közel sem olyan minőség, de mindig kéznél van. Nem akarnék még egy eszközt már, annyi cuccom van. Egy csomó ilyesmi utómunkát ott is el lehet végezni, van rá rengeteg alkalmazás (Én ezeket használom) Tudom, hogy itt nem ez a fő profil, és nem lesz ilyesmi iPhoneos poszt a Heti hegyiben, pedig szívesen okosodnék ilyen téren. Üdv, várom mi lesz a Kőbánya blúzban! ;-)

Új hozzászólás