4 Macska

Bizisten négyen ültek ott amikor elsütöttem, csak van egy kis lemaradás a lenyomás meg az exponálás között. Azért részlegesen így is rajta van a negyedik.

Hát, igen, erről beszéltem, a technika. A macskák esetén gyors mozgásokra lehet számítani, ezért ha ebbe még az is beleszól, hogy a gép nem egyből kattint, akkor az lehet a megoldás, hogy egyrészt ezt belekalkulálod, másrészt valamivel megpróbálod őket egy helyben tartani. Ha ismernek téged, akkor könnyebb, pisszegéssel, cicegéssel llehet őket iránítani valamennyire, vagy az ősi módszerrel, a szárazkajával. Ha van segítőd, akkor amíg te beállítod a géped, ő etet, nem kell sok, pár szem csodákra képes, és te meg akciókészen exponálsz. Ha nincs segítő, akkor ha van állvány és távirányító, akkor az pótolhatja a segítőt. Ha ez sincs, akkor szerencse kell. És türelem. Jó ez a helyzet, a kis maradék fonalból csinált teknőcszín cicák mintakeveredése az, ami a lényege ennek, ha valahogy rázoomolsz, akkor ez még határozottabban lehet jelen. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Hát, ha a kaja se segít, hogy elfogadjanak, akkor nem tudom, türelem. Ha egyet valahogy sikerül megszelídítened, akkor talán a többi is vele tart.

1
Értékelem!

Köszi az értékelest.
A macskak: kóbor vfadócok, ha embert látnak szétszaladnak.
Szóval ablakon keresztül lehet őket fényképezni. Ez itt úgy volt, hogy a 3 ami ott ül az nőstény, a hím vett észre, odaugrott az ablakpárkanyra ahol vagyok, először a nőstények nem értették mi van de aztán észrevettek és már menekültek is. És persze amint a nőstények biztonságos távolba voltak a kandur is rohant utánuk. Nagyon meg tudnak ijedni az embertől, pedig a fekete az már egy éve itt van: minden reggel várja, hgoy viszek-e ki kaját és jé viszek. Azt játssza, hgoy csak úgy lehet enni ha nem vagyok az udvaron. Valamiért ez a generáció nem nagyon bízik az emberben. Nagyon aranyosak, meg okosak, ha az ember kitesz nekik valamit akkor használatba veszik, de óvatosak is. Leginkább akkor lehet őket fénykepezni amikor alszanak, de akkor is nagyon csöndben kell lenni.
Ha annyit el tudnék érni, hgoy ne ablakon át kelljen fénykepeznem őket az már sokat segítene. Egyébként kb 10-en vannak, de többnyire mire oda jutok, hogy kattintok, a fele már tutira gyanakodni kezdett és a kerítés felé tart.

Új hozzászólás