699

699

Ez egy nagyon izgalmas konstrukció a fényekkel, a zebrával, ahogy csillog az egész. Pontosan az az erénye, hogy másodlagos volt a kép készítésénél az, hogy mit látunk, milyen feliratok vannak, és hogy mi a 699, hanem egyszerűen arról van szó, hogy Tamás meglátott valamit, ami formájában izgatta, és ezeket a formai ritmusokat hozta először rendbe a fejében, majd utána elkészítette a képet. Erre mondtam azt jó néhány elemzéssel ezelőtt, hogy a kompozíció és az esztétika az, ami a képnél az elsődlegesek, a tartalom utána már behívódik, de a kompozíció és az esztétika nem kihagyható. Köszönöm, Tamás, megvan a leckemegoldás. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

20
Értékelem!

Egyrészt jó lenne, ha konkrét dolgokat kaphatnék visszajelzésként a leckéket illetően, másrészt attól, hogy egy leckefelvetés irodalmi, a megoldásának vizuálisnak kell lennie.

18
Értékelem!

Ja. Melyekre gondolsz konkrétabban?

17
Értékelem!

Nagyon örülök, hogy hangsúlyozod a vizualitás elsődlegességét. Itt és máshol is. Én ezt kulcskérdésnek tartom. Talán érdemes azon is gondolkodni, hogy a leckék egy része, nem mond-e ellent ennek. Az én ízlésemnek némelyik túl irodalmi, túl fogalmi. Ugyanakkor, hiányzik néhány alapvető vizuális probléma fölvetése.
Köszönöm az elemzést!

Új hozzászólás