700-on

700-on

Ezt a képet a telefonommal készítettem versenyző koromban. Ritka szerencsés idő volt éppen, mert a felhőzet általában magasabban van. Főleg a teteje.

Örülök ennek a képnek azért, mert egy olyan szituációt mutat, amiben keveseknek van részük. Ráadásul azt gondolom, hogy mindez az extrém körülmények ellenére egy jól megoldott portré. Mindazzal együtt, hogy gondolom nem volt egyszerű dolog arra is figyelni, hogy ne fúródj bele a földbe, meg arra is, hogy közbe ki ne ejtsd a fényképezőgépet a kezedből. Minden elismerésem a tiéd. Megvan a második lecke is, mert jellemző szituáció, ráadásul egyedi. Itt is azt mondom, hogy egy kicsit az utómunkára érdemes lesz majd odafigyelni, hogy ezt a szürkés fátyolt levegyük, egy kis kontrasztemelés, nem sok, de egy nagyon pici ráférne a képre. 
(hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Válasz tekintetében igazán nagyvonalú vagy! :) Köszi!
Annyira érdekes, amikor valaki egy ilyen speciális dologról beszél! Gondoltam,hogy biztos kevesebb idő van ott fent, mit amennyit én becsülök, de azt azért nem , hogy ennyivel!!
Egyre különlegesebb ez a fotó! :)

Szia Noémi!
Jó a kérdés! Erre még nem kérdezett rá senki.
Abban az időben, versenyző koromban a csapaton belül mindig az első kiugró voltam célbaugrásnál. Általánosságban hatszáz méterre voltam nyitva. Az nagyjából meg is felel a szabályzatoknak.
Az időre vonatkozóan: hivatalosan az ember kritikus sebessége hason 50 m/sec. Azaz 600 méterről 12 másodperc van a koppanásig. Nyitott ernyővel nekem akkor kb két perc volt az a távolság. (Le kellett tekerni első emberként 300 méterig, vagy inkább egy picit alá, hogy a csapatnak is legyen helye.) Az első embereknek mindig minél előbb le kell érnie a csapat érdekében.
Ott hétszázra azért voltam nyitva, mert tervezve volt a fotó. Alapból nem is vittem magammal a telefonom természetesen. És az elővétel is olyan volt, mintha egy hímestojást fogdosnék. Nehogy elejtsem vagy valami.
A sietségre utal a képen, hogy a bal oldali heveder lentebb van, aminek az az oka, hogy a kupola bal oldala még ki sem terült rendesen. Ez egyébként nem gáz egy célbaugró ernyőnél. Plusz létezik egy un. 'slider' nevű alkatrész, aminek az a szerepe, hogy a nyílási folyamatot lassítsa. Az sincs még a helyén, azaz a nyakamban.
Maga a kép elkészítése nagyjából öt és tíz másodperc közé becsülöm így utólag. Szerencsére edzésen készült Szolnok felett. Versenyen meg sem kíséreltem volna semmilyen körülmények között.
Az eltelt idő alatt a (nem teljesen) kinyílt kupolával sem veszítettem 40 méternél többet függőlegesen, vízszintesen pedignagyjából a háromszorosát.
:) És fotós szemszögből szerintem nagy eséllyel nem vártam ki, hogy a Nap majdnem szemből süssön az enyhe forgás ellenére sem. Az a véletlen műve. Azt hiszem. Nem most készült.
A profibb kamerások már zuhanás közben is figyelik a Nap irányát. De ők nem is magukat veszik. Általában.
:)

Szia Péter! Tetszik ez a kör, ami a szemüvegedben zárul a karjaiddal, valahogy olyan 3D-s érzésem támad tőle!

Nem fotós téma ugyan, de remélem, nem bánod, ha megkérdezem, hogy mennyi idő van ilyen esetben ( :) ), hogy fényképezz, (na, azért csak sikerül fotós kérdést faragnom itt!) nézelődj? Persze, gondolom, ez függ a magasságtól, széltől, stb., de azért mégis: kb. mennyi idő alatt érsz földet?

Üdv tőlem is, Péter! Gerleit is láttam nemrég ilyen pozitúrában :) http://latszoter.hu/szakkor/repules
Szóval örülök, hogy iderepültél közénk.

:)
Én is üdvözlök mindenkit itt az oldalon.
Rendkívül szimpatikus oldal, és társaság!
És köszönöm a hozzászólásokat a képeimhez. Igyekszem majd a többi feladatot is szépen töltögetni.

Isten hozott, Péter!
Ez az egyik legmenőbb önporténk!

Szia Péter, üdv a téren!
A két fotóddal nagyon sok mindet elárultál érdeklődési köreidről, és ezzel önmagadról is.
Ez a fotód külön izgalmas, mert nem hétköznapi a helyszín és a pozitúra. Gondolom ejtőernyő lehet, amin lógsz, amiből azért sajnálom, hogy nem láthatok itt most többet, de így is klassz fotót lőttél a kis géppel!

Új hozzászólás