700-on

700-on

Ezt a képet a telefonommal készítettem versenyző koromban. Ritka szerencsés idő volt éppen, mert a felhőzet általában magasabban van. Főleg a teteje.

Örülök ennek a képnek azért, mert egy olyan szituációt mutat, amiben keveseknek van részük. Ráadásul azt gondolom, hogy mindez az extrém körülmények ellenére egy jól megoldott portré. Mindazzal együtt, hogy gondolom nem volt egyszerű dolog arra is figyelni, hogy ne fúródj bele a földbe, meg arra is, hogy közbe ki ne ejtsd a fényképezőgépet a kezedből. Minden elismerésem a tiéd. Megvan a második lecke is, mert jellemző szituáció, ráadásul egyedi. Itt is azt mondom, hogy egy kicsit az utómunkára érdemes lesz majd odafigyelni, hogy ezt a szürkés fátyolt levegyük, egy kis kontrasztemelés, nem sok, de egy nagyon pici ráférne a képre. 
(hegyi)
értékelés:    

Spanyol szerenád

Spanyol szerenád

Nem új a kép. Még filmre készült, úgy, hogy a gépet (Yashica 109 MP) a nyakhoz kötöztem viszonylag hosszabb záridőt állítva.

Kedves Péter, köszöntünk a Látszótéren. Nagyon jó ez a bemutatkozás. Egyrészt jól mesél arról, hogy mi az, ami téged érdekel, másrészt ráadásul ezt úgy oldottad meg, hogy benne van a dinamika, benne van a mozgás. Jellemző lett a kép, nem csak rád, hanem a tevékenységre is. A jövőre nézvést annyit azért hozzátennék, hogy egy kis utómunka elkelt volna. Egyrészt van egy szürke fátyol ezen az egészen, másrészt színben elment a kékes-lila felé és a testszín és az ingnek a színe igényelné azt, hogy korrigálva legyen a színhőmérséklet. Ennyi az, ami a kritikám, a ritmus az abszolút jó. Várjuk a folytatást, ne várj rám az elemzéssel, küldd a képeket. (hegyi)
értékelés: