Ági portré 1
Egy kőoroszlán, egy folyosó, egy Ági.
   
Ági portré 2
Ez a kép egy sorozat része.

Kedves Ági, ez a fajta képkészítési mód - és itt most mind a két képre gondolunk - akár akarjuk akár nem, hozzánk (Hegyi-Szőke) közel áll. Úgy viszont nehéz ítélkezni, hogy a kép kapcsán van egy személyes érzemi viszonyunk, szimpátiánk. De az, hogy ez a kép a közvetítésével létre tud hozni erős személyes szimpátiát, mégiscsak a formai kifejezésmódban keresendő. Ha pedig ezek szerint viszgáljuk a képeket, sok olyan apró jelet találunk (például az arc szembehelyezése a kamerával, a megjelenített figura egyszere esendő és burkoltan mégis kihívó gesztusa, vagy akár a látszólag véletlenül a háttérben felejtett kőoroszlán, vagy a vécé lehúzógombja), amelyek egyrészt egy privát szférát erősítenek fel, egy intim világot mutatnak be, másrészt - főleg az oroszlános képen - játékosan gyermeki lázadást is mutatnak. Azért tartjuk bátor vállalkozásnak ezeket a képeket, mert nem használ nagy manifesztumokat a közvetítéshez, mégis erőteljes az képi üzenete. Björk világa.
   De mivel a képi üzenet "megérkezésének" a pontos technikai megvalósítás is feltétele, ezeknél a képeknél - főleg az oroszlánosnál - nem következik ebből a szemcsézettség, a lebutított részletek. Úgymond az üzenetet tiszteljük meg technikával is. A digitális zaj struktúrájával van baj, ugyanis a filmes technika film érzékenyítésből adódó szemcsézettsége teljesen más érzetet ad, mint a digitális érzéketlenségéből adódó elektromos képpiszok.
   Diane Arbus a hatvanas években készített nagyon erős portréi jutnak eszünkbe, azok az extrém portrék, amik szintén nagyon személyesek a véletlenszerűnek mutatott világítással és beállításokkal - amelyek persze a valóságban nagyon is tudatos tervezés és koncepció eredményei. Nézzetek utána Arbusnak.
   Mivel mindenkit önmagához képest próbálunk értékelni, és látszik, hogy van itt nálad több is, mint amit látunk, ezért két disznyó és kérjük, hogy mélyülj el a perszonális közléseidben még jobban. (-szőke-)
értékelés:

Hozzászólások

25
Értékelem!

Folytatom: ez a két kép nem vidám, de az nem baj. Vággyal és energiával teli, most nem akarok esztétizálni csak erősíteni benned, hogy ezekkel a vallomásokkal segíted a többi még nem "beszélő" bátorságát is.
Ha tudsz készíts még többet ide, vasárnap pontozunk Zsolttal.

24
Értékelem!

Kedves Ági!
Majd egy hete, hogy a pedelluson (Zsolt) keresztül tudtam csak kommunikálni az oldallal. Közben rengeteg változást látok a szakkörben és nagyon jó minőségű és elmélyült alkotások érkeztek.
Ez már csak azért is fantasztikus érzés, mert amilyen munka, élet-közegben vagyok most, egyre jobban kezdem elveszteni a lelkesedésemet, hogy léteznek erős és valódi személyes kommunikációra alkalmas helyek és befogadók.
...és itt van az Estiskola, ami gyönyörűen működik.
Rövidre fogva: a többieknek is mondanám, hogy picit elfáradtam a héten, ezért az értékelések és citromdisznók vasárnapra maradnak.

21
Értékelem!

Vedres Ági - http://www.agivedres.com

szia vera,

köszönöm a kedves szavakat, jól esik.
a két kép különböző időpontokban készült, de a másodikra vonatkozik csak a sorozat-cím,
azokon pedig meg sem ismernél, mindegyiken teljesen más.
remélem felcsigáztalak...

24
Értékelem!

nagyon tetszik ez a két kép! a képkivágás izgalmas, és árulkodók a kis részletek. nagy grat!
egyébként ha már sorozat, lehetnének ugyanolyan stílusúak a képminőségek (nemtom jó szavakat használok-e). így a kettő kicsit szétválik, mintha két különböző lány lenne rajtuk.

23
Értékelem!

örülök, így, ahogy mondod.
én is élvezem

21
Értékelem!

jópofa ,könnyed ,játékos képek
tetszik

Új hozzászólás