Alex

Nagyon érdekes, olyan mintha valami szűrő lenne rajta, mintha valami furcsa fátyolszerű festőisége lenne. Miközben azt várná az ember, hogy ezek a tüskés gallyak, a színek, hogy olyan dramatikus lesz, és mégis van benne valami egészen hihetetlen furcsa, álomszerűség. És ebbe a foltszerű hatásba, hogy még jobban ott legyen a tortán a díszítés ott van a kutyus, akin szintén ott vannak ezek a pici foltocskákkal, éppúgy mint az egész kép tele van foltokkal, felhőpamacsokkal, bokorfoltokkal és nagyon furcsa, álomszerű az egész. A házi kedvenc kategóriával mindig is voltak gondjaink, a barát kategóriába jött sok háziállat, és onnan jött, hogy legyen nekik egy új kategória, de nem tudtuk jól elmagyarázni, hogy át kellene léptetni ezt is azon, hogy van egy cica, kutya, papagáj, hanem hogy legyen ez is egy más minőség. És azért is örülök ennek a képnek, mert ezen ez a más minőség ott van. Jeff Koons jut eszembe, aki porcelánból csinált meg sok őrültséget, szobrot, és nekem ez a kutya itt olyan, mintha egy porcelánkutya lenne. Nagyon érdekes, hogy milyen nagy a kontraszt. A porcelán ugye a giccs, a nippek világa felé mozog el, és érdekes megnézni, hogy ez a kutyus mitől ilyen abszurd itt, ahogy jelen van a térben. Nem a formák, hanem a fények miatt ilyen abszurd, az egész képnek van valami valóságfeletti, valami üvegbura alól látható atmoszférája, és ezt avagy valami optikai előtéttel éri el az alkotó, vagy van olyan helyszín, itt Dörögdön is van pl. a falu fölötti Tikhegy, és ez kap egy olyan furcsa fényt, amitől a térelhelyezés, a bokrok-előtér megszűnik, és az egész leöntést vagy mit kap, nem negatív értelemben. Emellett az ilyen kutyusokról az az asszociációnk, hogy a városban, a lakásban, a parkban sétálnak, és ez meg egyszercsak itt van a Bakonyban. Nekem pont az jutott eszembe, hogy milyen izgalmas lenne ezt a kutyát berakni a kocsiba és elvinni ilyen helyszínekre. Hogy ő hogy mutat a különböző környezetekben, és akár elindulhatna egy ilyen sorozat. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Bocs, nekem is műiesnek látszik első két pillantásra. Mintha csak odaálmodná valaki. De nagyon rendben van a kép, én külön szeretem azt, hogy nem látjuk, hogy hová figyel Alex.

a kutyák lelke törékeny ezért a porcelánia effektnek tűnő érzékcsali.

Hökkk... ezt most elmondtam neki. Azt válaszolta rá, idézem: "hrrrggrrmmmgggrr", bár igaz, hogy most elég álmos. :-)

elsőre olyannak tűnt, mint egy porcelán kutya

Semmiféle effekt nincs rajta... miben mű?

Camilla: persze. Csak Gáborra utaltam, amit írt korábban.

nekem kicsit műnek tűnik a kutyus, valószínúleg az effektezés (?) miatt

Nóra azt hiszem akkor Alex olyan sprintet vett volna, hogy ez a kép a mozgás leckében landolt volna, még a pöttyei is helyben maradtak volna a kutyból pedig egy fénycsóva látszana, akit aztán jedimester megmentene vagy valami olyasmi asszem aludnom kell...:)

Ja, ébrednek a rhinók... :-)

ugyanakkor izgalmas az is, hogy sejtetve marad mi is az a valami-valaki, amely,aki felé a kutyus és a fa is figyel. A fa már több évtizede valószínű felfedezte, a kuty csak ebben a pillanatban... kezdődhet a történet...

Afrikai szavanna kis hóval... :-)
A bal hátsó fából nem akartam levágni, de egyébként igazatok van, mehetne még jobbra.

Frankó afrikai szavanna hangulata van a dolognak. Ébrednek a rhinók.
Még egy kicsit hozzátenne a dologhoz, ha jobboldalt még nyílna a tér, akár szélesvásznú film oldalarányig.

Annyira azt gondolom, hogy ezt a képet az, hogy "101." felöltöztetné ( mármint elindítaná az absztrahált világ irányába) , bár ez csak az én szubjektív első impulzuskényszerem, ez is kicsit mesebeli, tehát én otthon érzem benne magam, nagyon tetszik,hogy Alex nem a kamerába tekint, messzire figyel, amerre a fa hajlik, van ott valami közös érdekesség, a közös fontos központiak számára.

Új hozzászólás