alkalmi csendélet

Márti képe egy disznót azért kap, mert cinikus, és itt a többieknek mondanánk, akik esetleg nem régóta vannak itt az Estiskolában, hogy az első meghatározó kép az oldalon Mártié volt, másrészt, ha az elmúlt háromnegyed évet megnézitek, akkor mesterünk, Balla Demeter egyik képére enyhén szólva hajaz a kép, ebből kifolyólag lehet azt is érteni, hiszen Márti nálunk már egy közfogalom, olyannyira, hogyha az ember szemtől-szembe találkozik vele, akkor szinte nem is ismeri fel, lásd ugye a Pedellus és Márti találkozásai Dörögdön, ez majd később egy híres film címe lesz - itt meg kell, hogy jegyezzük természetesen, hogy egy ilyenfajta alkalmi csendéletet csak egy nő hozhat létre, éppen azért, mert ezen a képen szinte vágyjuk, várjuk, hogy Balla Demeter megjelenjék. De nincs ott. És talán pont ettől a hiánytól nagyon is azt lehet érezni, hogy egy női lélekkel komponált képet látunk. Ugyanúgy, ahogy a képen nincs rajta Balla Demeter, és erre mondom a kép pimaszságát, és ezért kell, hogy a második disznót is megadjuk a képnek, nincs rajta a mostani alkotó sem, nincs rajta Márti. A harmadik disznót a kép csak azért kapja meg, mert a kép kompozícióban rendben van. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Le a kalappal. Először nem tetszett a kép jobb alsó sarkában az a kis árnyék, de ahogy tovább nézegettem rájöttem, hogy kell az oda, mert ha az nem lenne ott talán kicsit megdölne a kép. Majd én is megpróbálok figyelni erre.

Igen, a Demeter éppen az ilyen újgazdag gárdenpártikon gúnyolódik azon a belinket képen. De az csak véletlen, hogy én pont egy ilyenen vettem részt. Amúgy tényleg olyan dallaszos élmény volt, jól mutatja a Demeter képe a túlbuzgó fontoskodást.
Köszönöm a malacokat és az értékelést!

Nem kell mindig kaviár! (meghát nincs is, ugye:)

Szerintem ez egy túl egyszerű kép hozzád képest. Nem látom benne azt a játékosságot amit megszoktunk tőled....

Én egy fergeteges buli előszelét látom, remélem jól sikerült.:)

Márti, nagyon "szellemes" a kompozició, azt várom, mikor emelkedik fel a lepedő és ellibben a négy pezsgős pohárral. Remélem, elöbb eltűnik belőlük az itóka ! Tetszik !

Új hozzászólás