Álmok vagyunk
Édesen vonnak be a keserű bókok
Összeroppantnak a hétköznapok
De erre jók a Csókok

Álmok vagyunk...

Nem látom magam körül az Értéket
Már csak a Szerelemben kereshetem azt
Mert reszkető karomban az Érték

Te vagy

Egy Lélekben fonódunk össze
Két Test
S próbáljuk megérteni egymás Fájdalmát
S a problémák kiküszöbölhetőek,
Ha kettőnk tekintetében oldjuk meg őket

Álmok vagyunk...

Egy Testben fonódunk össze
Két Lélek
S próbáljuk megérteni egymás Sóhajait
Melyek magasra szállnak és összeérnek
S Egységei lesznek egy Titkos Térnek

Álmok vagyunk...

Szakítsd fel a gátakat
Melyek korlátoznak Benned Engem
NE építsünk Reális Várakat
Engedj Habfelhőnek lennem

Álmok vagyunk...

Azért emeltük át a szorgalmi rovatból ezt a képet házi feladatként, mert amíg a mozgás kategóriában sok alkotónál láthattuk a valós elmozdulás ábrázolását, fényképészeti szempontból hosszú expozíciókkal, mozgó szerkezetekkel, itt tulajdonképpen az előtér-háttér játékkal, ahol egy festett díszlet felhő, mint egy ilyen cirkuszi ringlispil körüli védőkorlátot látnánk, a háttérben elmosódott festett felületek, és az elmosódott árnyékok teljesen a körhinta asszociációját hozzák. És itt a közvetett mozgás érzékeltetése az ami miatt úgy gondoltuk, hogy ebbe a kategóriába érdemes áthozni azért is ezt az alkotást, mert azt tűztük ki a legelején is az Estiskola indulásakor célnak, hogy miközben az Estiskola készítői, szerkesztői nem rendelkeznek olyan jogosítvánnyal és olyan hivatalos bizonyítvány rendszerrel, amely őket feljogosítja arra, hogy különböző szakmai munkákat hozzanak létre, mégis azt gondoltuk, hogyha töredékesen is, de egy-egy feladatkör kapcsán körbejárjuk a világot, beszélünk a világról, beszélünk a világ eseményeiről, látványairól, transzparensekről, reklámformákról, médiáról. Még ha ez nem is 100 százalékos, de talán többet segít mozaikszerűen is a világ értelmezésében nekünk a többieknek, minthogyha egyáltalán nem foglalkozunk ezzel az egésszel. És ez a megfontolás az, ami miatt átemeltük a 8-as leckébe az itt látható képet, merthogy bár a mozgás képzőművészeti szempontból, fotóművészeti szempontból, mint olyan, nincs még az Estiskolán teljes egészében feldolgozva, mégis egy eddig nem látható megközelítési módot, a közvetett üzenetet azt itt, ezen a képen jól ábrázolhatóan meg tudtuk mutatni. Ez egy három citromdisznós kép véleményünk szerint. Köszönöm szépen. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Ezt csak most vettem észre, értem a mozgás kategóriában való dinamikus landolást, ezt is nagyon köszöntgetem, nagyon!

Rendben, megértem a kötődésed!

a probléma ezzel csak annyi, hogy ez a kép-vers annyira speciálisan személyes és érzelmi töltöttségben hanyatló, hogy ezt nem tudom neked ajánlani Béla, vagy elcserélni akár. Ez így most remélem nem bántó, hanem inkább érthető. Ha nem értettem félre persze...

talán mert nincs benne csavarintás és szimpla a gondolat...

ahh ja, ezt értem is meg nem is...

no igen a szerepcsere érdekes gondolat,a tapasztalatok pedig cserélődnek itt naponta,én most egyszerűen csak egy képcserére gondoltam karácsony alkalmából képet-képért egymásnak szeretettel! :)

legyek Én a Béla? Persze, szívesen kipróbálnám, bár egy ideje /mágikus ez is/ megszerettem önmagam. Béla, végülis a suliban mindig folyik valamiféle cserebere, én anno bélyegeket választottam erre a célra. ..ez itt nehezebb döntés lenne... cseréljünk tapasztalatot,hm?

laCami,napok óta nézem e képet, érzések és gondolatok váltakozva futkároznak fel s alá bennem,aztán a verset olvasom és megint a képet... beleszerettem! cserélünk? :)

Na EZ tényleg gyönyörű!! És az utolsó versszak...!!!

Új hozzászólás