Álom

Álom

Zoli, ez mindenképpen előrelépés a saját utadon, ezt én nagyra értékelem! Az az érdekes ebben a képben, hogy elindít egy olyan élményt, amire azt mondom, hogy Robert Mapplethorpe. És itt az önportréra gondolok egyértelműen, és nem biztos, hogy a szexualitás, vagy az önfelvállalás miatt, de formailag mindenféleképpen van egy párhuzam. Élményben is megvan ez azért valahol, de megint azt mondom, hogy túl szűkre vagyunk vágva. Valami gesztus is létrejött itt, de azt a gesztust meg kéne tudni mutatni. Önmagában a lecsukott szem, nem biztos, hogy elég, hogy elvigye ezt a vállán, ráadásul, amit esetleg nem tudunk világításban megoldani, arra azért utómunkában rásegíthetünk. Ugye, azt mondtam, hogy mindig a legvilágosabb rész az, ami a legközelebbi, és a figyelmet elviszi, itt ez most az arccsont része, az orrnyereg, a szemöldök részei, és a nyak kulcscsont felé lévő része a kép baloldalán. Erre megy el a figyelem. Nézd meg, hogy ha az orrnál takarsz, a kép felét letakarva, akkor mit fogsz látni. Érdemes lenne még ezen molyolni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Zsolt! Köszönet az értékelésért. Bővebben a másik képnél írok majd ha nem gond... :)

@Tamás: köszönöm a figyelmedet. Való igaz, hogy az alvós önportré eléggé zűrös kérdés. Kérdés, hogy alvós képról beszélünk, vagy pihenősről? Ugye a cím nem Alvás hanem Álom, és utóbbi szónak valamivel bővebb a jelentése. :)

@István: ha sikerül picit többet aludnom, akkor az kombinálva az erdőszéli nyugival gyorsan visszatölt szerencsére... ...de csak átmenetileg, mert a képen és a műsorban hallott között hullámvasutazok folyamatosan. Sajnos ez a ritkább pillanatok egyike. Van ennek és a SzürkÉn-nek egy összekombinált verziója, talán majd azt is feltöltöm. :) Neked is köszi a figyelmet!

Ezt nagyon jó látnom Nyözö, főleg az utóbbi rádióműsorod után. Itt én békét látok, annak a feszült, vagy inkább fáradt önkeresésnek nyomát sem látom. Nagyon jó ez a fotód, nagyon közel enged Hozzád, ahhoz a Nyözöhöz, aki nem a logikán és a tudományokon, nem a megfejtett realitásokon keresztül van jelen a világban :))) hanem valahogy éppen engedi magába az anyag fölöttit is :)) és ezért békés, nyugodt, kiegyensúlyozott.
Szép önportré!

Halász Zoltán, felületesen nézed a Mapplethorpe képet. Utána olvashatsz Barthes világoskamrájában, hogy az miről szól.
Amúgy, érdekes kísérlet, önmagunkról alvó képet készíteni. Mert nyilvánvaló, hogy nem alszol. Az alvás öntudatlan állapot, ezen a képen pedig nyugalom és elmélyültség van.
Jó kísérletnek tartom ezt és a szürke portrédat is.

Zoli köszönöm a párhuzamot. Be kell valljam nem volt meg bennem ez a Mapplethrope kép, mint előkép, mondhatni különöüsebb prekoncepció nélkül készült a fotó, spontán.

Mapplethrope híres önportréja jut az eszembe, egyrészt a kis mosoly miatt és persze a hasonló irányok és alaphelyzet miatt (http://maimanohaz.blog.hu/2012/11/04/ami...).

Tetszik, Zoli, gratula hozzá, hogy léped a határokat.

Új hozzászólás