Angelo magyaráz

Angelo magyaráz

Egy fotós találkozón készült kép Balatonfüreden.

Jó a gesztus, amit elkaptál, nem ismerem a szereplőt, de mégis átjön, hogy hatással van a környezetére. Szerencsésebb lett volna ha már ennyi szereplő veszi körül, több teret hagyni, hogy a mélységélesség "válassza ki" őt az emberek közül, de ne legyen ennyi félbevágott fej, mert így ez most olyan hatású, mintha mondjuk az első űrhajóst fotóztad volna lesből, mielőtt a nagy kavarodás elsodorná. Ha tágabb a kép, a szituáció is értelmezhetőbb lehetne. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

43
Értékelem!

Én sem gondolom ördögtől valónak a vágást :) De azért mindig törekszem arra, hogy megfelelő legyen a képkivágás már az exponáláskor. Főleg ha tudom, hogy fontos a minőség. Itt persze nem a minőség volt a cél ;)

51
Értékelem!

Attila, az nem baj, ha nem megy az orvoslás metszésvisszaállító módja, ilyenkor marad a tradicionális metódus. Az ismétlés. :) Én nem osztom azt a nézetet, hogy csak a teljes képkocka használható és minden vágás ördögtől való, hiszen a képarányokat a film, vagy az érzékelő mérete adja, ami olyan, amilyen, a fotós pedig szabad alkotó, tehát akár felül is írhatja a gyártó által, vagy a technikai divat által sugallt arányt. Magyarán: a többől még mindig lehet vágni, a kevéshez nem lehet ragasztani.

44
Értékelem!

Köszönöm Zsolt! Egyetértek a javaslatoddal. Sajnos orvosolni nem tudom, ezek a képeim egytől-egyig vágatlanok...

Új hozzászólás