Anno

Anno

Nagyon fura ez a kép a hatásaival. Az egy nagyon jó ötlet, hogy ebben a szemüvegben tükröződik egy olyan helyzet, ami egy milliőt is behatárol. Azt nem teljesen értem, hogy miért kell napszemüveget hordani az újságolvasáshoz. Ez azt is jelenti, hogy lehet, hogy ez a kép fekete-fehérben sokkal kevésbé lenne kikezdhető, mert akkor nem lenne ez a napszemüveghatás ennyire erős, ráadásul a monokróm szín a nézőnek is jobban segít elvonatkoztatni időben, a színes képek, még ha ilyen kevés és visszafogott színnel is dolgoznak, akkor is jobban a jelenhez köthetőek, mintsem a múltidézéshez, én ezt megfontolásra adnám, hogy milyen lehetne ez a kép, ha fekete-fehér lenne. Mindemellett értem, hogy miért hagytad meg ezeket a színeket, mert nagyon jók ezek a fáradt színek, és az, hogy az újság egy megsárgult újság anélkül is érzékelteti a kort, hogy elolvasnánk, hogy 1993-ban járunk az újság tanúsága szerint. Azért ez annyira nem volt rég, persze van, aki még nem is élt akkor. Mindenesetre, az üzenet rendben van, kifejezetten izgalmasnak tartom azt, hogy az újság alatti terítő és a függöny egy képre kerül, ez egy nagyon fontos meglátás. Én mindenek ellenére megadom rá a három csillagot, azzal együtt, hogy én lehet, hogy jobban örülnék a fekete-fehérnek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Győző! Régi retro számtech újságokban dagonyázó podcast adásomhoz felhasználtam kiváló fotódat, köszönöm! Kérlek, ha van kedved, látogass el a chatre az adás ideje alatt, 2021. április 12-én, este nyolc órakor.
Shownotes: https://zimix.hu/?p=1304
Üdv
Zimi

Ezt a kepet valasztottam december 12-en adasba kerulo Csaba savjat bitorlo adasomhoz, melyben sajat irasaim dolgozom fel.

Ha eszembe jut - és megtalálom - akkor a 13-i számon fotózok :D
A szemüveg ilyen színű, jó régi, és ez a kedvenc napszemüvegem...

Klassz. Van valami "polgári" hangulata. A zöld szín csinált, vagy így volt eredetileg is? Jó a csipke-rím. :)

El kell, hogy eresszek egy személyes emléket a 93-as év augusztusával kapcsolatban... Az volt, hogy az A.E. Bizottság kamaszkorom egyik kihívása és kedvence is volt, a Kamikaze című eresztésben pedig érdekes módon a 80-as évek közepén már 1993 augusztus 13-a, péntekről énekelnek... ( http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/38911... ). Aztán 93 júliusában házasodtunk és ahogy alakult a háztartásunk, a cipőpucolós dobozba egy napilapot tettem, amit a térdemre terítve suvickoltam a cipőket, az volt a piszokfogó. Egy idő után észrevettem, hogy augusztus 13., pénteki újság. Kb. 10 évig még azt használtam... :)

Új hozzászólás