Aranyos; Játszik; Pihen Aranyos; Játszik; Pihen Aranyos; Játszik; Pihen

Aranyos; Játszik; Pihen
Aranyos; Játszik; Pihen
Aranyos; Játszik; Pihen

Itt kapunk három képet, az első kép izgalmas ezzel a kommunikációs helyzettel, csak szerencsétlennek tartom a vágást. Tudom, hogy nem olyan könnyű szaladgáló kutyákat fotózni, de ez a kép nem sikerült. Az, hogy ennek a fekete kutyának ennyire belevágtunk a testébe, az nem jó, a kommunikáció igen. Ha vágunk, akkor vágjunk határozottabban, és akkor legyen ez egy kettős portré, de most ahhoz túl távol vagyunk. A harmadik képnél a gördeszka érdekes, ezzel nem tudom mit lehet kezdeni, nem tudom miért van a képen. Lehet, hogy ez valami geg akar lenni, hogy a kutya gördeszkázott, és most azért pihent le. De ennél nagyobb problémám van: ha megnézed, van egy átlós árnyékirány, ahol a főszereplő lakik, és mindehhez képest lényegesen világos tónusban van a kép összes része, de ha mást nem, akkor az előteret kellett volna sötétíteni. Itt is a maszkolásról beszélek. A kép bal oldalán lévő háromszöget tónusban elég erősen vissza kellene fogni. Ha a kezedet odateszed a monitornál, és elkezdesz takarni, akkor látod, hogy egyből a kutyára kezdesz el figyelni, így meg nem. Ez a két kép nincs kész, a középső kép viszont igen. Ha ebből a három képből kell választanom, akkor az első meg a harmadik tanulmány, de mint fotográfia nem értékelhető, a második kép viszont igen. Nagyon jó ez a fasor, ahogy a perspektívára ráerősít, abba, ahogy beleül ez a kis modell, ahogy játszik a kis teniszlabdájával, és ahogy ő elhelyezkedik ebben. Az egész teljesen korrekt, ez egy jó kép. Örülök, hogy még a szemét is lehet látni a kutyusnak. Tudom, hogy egy ilyen hosszú bundájú állatnál ez nem egy könnyen elérhető állapot. A három csillag és a leckemegoldás is megvan a középső kép miatt. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Kedves Zsolt. Gondoltam és tudtam, hogy az utolsó képnél ez lesz a baj, engem is zavart a bal kiégés. De mint alább is írtam, eddig még nem javítgattam a képeket. Most már próbálom a progit használni, de nem jöttem rá hogyan kell a te általad használt maszkolási folyamatot véghez vinni. De csak utána kellene nézni, itt-ott-amott.
És köszönöm az értékelésedet.

hahó, hahó, a bindzsi védelmében írok. A képmódosítás nem egyenlő a bindzsizéssel. A bindzsizés név az óvodáskor jellemzője, amikor az ember gyereke elvan a bilin, és ha hagynák, akár órákig eljátszadozna, nem részletezem, gondolom érthető.

A képmódosítástól a bindzsit a céltalansága, pontosabban az öncélúsága különbözteti meg, amikor belefeledkezik az ember a módosítgatásba, amikor az eleve rossz képből próbál valamit kicsikarni, hátha elmegy vidékre szódával. Tehát míg a képmódosítás természetes folyománya a képalkotásnak, azaz a befejező fázisa, és elhagyása probléma, addig a bindzsizés tulajdonképpen arról szól, hogy a dolog megfordul, és a módosítgatás nem eszköz lesz, hanem cél és végtermék.

:)))))))))))))))))))))))))))Köszi:)))))))))))))))))))))))
A felvilágosítást.
Jó tudom a fejemben van a baj, amatőr vagyok na!, aki beleugrott a profibb technikába.
"A technika avatatlan kezekben csodákra képes"
Az a baj, hogy még ott tartok, amin más már átugrott és még nem figyelek arra amire más igen.

[1. Egy szóval sem írtam utólagos szoftveres beavatkozásról! sőt még csak nem is utaltam rá!... ez meg amit írsz már bocs butaság.. fogalmazhatok érthetőbben is.. a lényeg hogy amit késznek hiszel kiizza(d)ni az érzékelőről az koránt sincs kész, ha csak nem vagy topon a technikai értelemben...khm valamit igazítani mindig lehet és ez nem humbuk vagy máguskodás vagy bindzsi aminek itt hívjátok! Természetes és ha szükséges korrekció!! HA nekem nem hiszel :) akkor hallgasd vissza fotocaffét és figyelj jobban Ildikó szavaira, mert még az analogon is lehet javítani utólag illetve befolyásolni a végeredményt (digitális technológia nélkül!), de a diginyersségén alapból érdemes foglalkozni a későbbiekben!
(Más különben pár dolgot alapból is be lehet állítani a gépen..)
2. FF - egyrészt senki nem erőlteti én biztos nem, másrészt döglöttek a színek; nem tudom miről beszélsz egyáltalán! Szóval logikai úton igyekszem levezetni (nem kell megköszönni!), most a második képről beszélek elsősorban - ott jók a vonalak a háromszögek a négyszög kör alakzatok, ez nagyon egyszerűen jobban érvényesül színek nélkül tehát nem vonja el az emberborja figyelmét a színek sokfélesége hanem tud működni egyszerűen a formavilág, a fények! Másrészről nincs olyan meghatározó szín ami tartalmilag vagy esztétikailag pluszt adna hozzá a felvételhez! Remélem így már átláthatóbb!
Amit még nem értek hogy mért nem lehet elfogadni és esetleg elgondolkodni a másik véleményén.. egyszer már meg volt a kifogás hogy rossz napod van, rendben oké, pl nekem is ma; de attól még igyekszek pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, véleményekhez, ha látom hogy jó szándékú! Így sose fogsz fejlődni bár nem tudom hogy akarsz e egyáltalán feltételezem igen mert nem vettél volna új gépet... ja amúgy már eszméltél tudatra, illetve éltél amikor még elérhetetlen volt a színes felvételi technológia? csak hogy ennyire örülsz a színesnek..]

Igen Dávid, lehetne javítgatni a képeimet:)
Én nem teszem egyenlőre ezt a lépést, bár van már PS-em, meg Gimp meg Még valami, de eddig elég volt a géppel szórakozni. Majd ha megszáll a bindzsi mánia akkor lehet, hogy neki állok módosítgatni.

István: még kinézve is jó lett szerintem.

De amúgy miért kell erőltetni a ff-et? Nem , hogy örülnénk a színesnek, régen meg ezt nem lehetett.

helo
az elsővel vannak bajaim de nem térek ki rá nem akarok bajt magamnak :)
az utolsóban a lezárások a legszimpatikusabbak, viszont amivel jobb lehetne, tudom jelenhelyzetben így nem megoldható de későbbiekben az hogy ha fő téma van a fényben azaz fényeebb területen és a kép határoló,lezáró kompoziciós elem meg sötétebb tartományban, így szemnek kellemesebb összhatás érhető el..
a középső jóféle, kompozicióban talált személletes is nem távolságtartó és formailag is elég érdekesség kontraszt van benne - esetleg ezt lehetne erősíteni a színek megfosztásával.. talán..

üdv
d

A középső fotó nekem szimpatikus a közelsége és szintezése miatt, bár egy picit kinéz belőle a kis blöki, mintha nem is akarna igazán játszani.
Üdv. István

Új hozzászólás