Árnyjáték
Egy nagyon érdekes, japán metszetekhez hasonló képet látunk, de akár Pécsi József képeit is említhetnénk. A továbblépés a sík és a térbeli, a rajzos és a valós közti kötés irányába mutathat. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm a részletes értékelést, a javaslatokat. Fogok még ezzel az árnyjátékkal foglalkozni, akartam is (hmm, ezt már ígértem pár dologra...), mert akkor csak egy pár percig voltam ott, nagymamám múzeumszobájában, de érdekel engem is a dolog a továbbiakban is.

A kompozíció... részben tudatos, részben nem. Azt már tudom, nagyjából mi működhet, meg azt is, hogy mi nem; de ezen belül még próbálkozok. Itt pl a szárazvirágok és a buzogánynád azonnal beállt, így, és tudtam, hogy így a legjobb, mert nagyon szépen kiadják azokat az íveket, amik az elemzésben is megjelennek; de a kezemmel már kínlódtam, nem tudtam hová, hogyan tegyem. Nekem utólag nézve valami olyasmi hiányzott, amire rámutatok, ami nem árnykép, hanem hogy az árnyékkéz kimutat a térbe, valami háromdimenziós, létező tárgyra. Vagyis amit mindketten mondtok is az elemzésben. :-)

Ja, hogy nem micsoda, hanem kicsoda! Köszi.

Új hozzászólás