Árnyjáték

Árnyjáték

Zoli, ez érdekes, mert a ritmus, amit megtaláltál, az jó, és nagyon furcsa ez az egész, ugyanakkor egyre távolabb kerülünk attól, hogy maga ez a függöny alkalmas-e erre, hogy ezt megjelenítse. Engem nagyon zavarnak ezek a függőleges sráfozások, igazából nem is elsősorban ez, hanem, hogy minden második mintasorod egy ritkásabb szövésű textilt mutat, és ez nagyon zavaró struktúrát hoz létre bennem. Nagyon interferál, és ez az interferencia nem tesz ennek jót. Nem véletlen az, hogy a tv-ben sem engedik a bemondókat csíkos ruhában, mert zavaró tud lenni visszanézve. Úgyhogy miközben az egész egy nagyon érdekes felvetés, és kompozícióban rendben van, kezdek távolodni attól, hogy ez a függöny alkalmas-e hosszútávon erre a munkára. A színesnél és a virágoknál még elment, most itt nem érzem ezt annyira eltaláltnak, ráadásul a tónusrend is javarészt szürke, de ebben a szürkében nincs elég dinamika. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönet az elemzésért. :)
Igen, lehet ez a függönyös dolog lassan kimerült, azt hiszem le is állok vele egy időre. :)

@István: igen, meglehet ez is túl sok. Abban igazad van, hogy elvont, így lehetne akár absztrakt is, de bennem ez fények és árnyékok játéka volt inkább...

Előbb egy egészen más árnyat láttam, és azt azonnal felismertem minek az árnyéka :) Most mintha inkább az anyagot, a vásznat ismerném fel hamarabb - ezért inkább nekem absztrakt amit látok. De ez nem azt jelenti, hogy ne tetszene a fotó, mert úgy érzem, jól működnek az arányok. Nem is csak a felezetten harmadoló főtémára (ami nem tudom micsoda) hanem az alsó hullámra is gondolok.

A főtéma belső szerkezete viszont mintha picit bonyolult lenne ehhez a megközelítéshez - szinte elég lenne oda egy homogénebb téglalap.

Új hozzászólás