Askhan

Askhan

Azt kell mondjam, hogy végre megérkeztünk. Egy olyan portrét sikerült készítened, ami minden tekintetben megfelel a portrékészítés elvárásainak, szépek a fények, jó a beállítás, hiteles, és abszolút értelmezhető a személyisége a modellnek. Úgy gondolom, hogy ez az a szint, amire vártam nálad hosszú ideje. Nincs túlszépítve, nincs túlmagyarázva, jók a fények a háttérben, a hajon, a térbeliség is rendben van. Talán utómunkával annyit javítanék, hogy a fül tónusát kb. egy-két fényértékkel sötétebbre tenném, mert most a fül nagyon "kiabál". Érdemes lenne megfigyelned és rögzítened magadban ezt az érzelmi állapotot, ahogy ezt a képet készítetted. Ezt kell a további munkáikban is előhívni, legyen szó akár portréról, akár csendéletről, akár tárgyfotózásról. Amit eddig hiányoltam, az itt helyre került: van szíve a modellednek, története, érzelmi kötődésed van hozzá, és ez sokkal fontosabb a technikánál. A jövőben ez legyen az alap a munkáidnál. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

43
Értékelem!

Nézd meg, ha egy papírlappal letakarod az alját, akkor az egész tömege billen el, a fejhez nagyon jó, hogy van ennyi "alja" is. Levegője lesz.

49
Értékelem!

Nekem nagyon tetszik a kép, érzem benne, hogy sem az öltözék kiválasztása, a nagyon gondosan frizírozott haj, a legapróbb nüanszokig kidolgozott részletek tudatosak, információt hordoznak a modell személyiségére, egy öntudatos és megbízható egyéniség benyomását kelti. Ami viszont kicsit feltünik, ahogyan Zsolt mondaná: "Az alanynak semmiféle kontaktusa nincs a kamerával, így a nézővel sem". De talán éppen ez a kulcs, vagy éppen utalás a modell karakterére. Viszont (szerintem) talán kedvezöbb lenne a hatás a hosszú alsó sötét rész vágásával, a váll-fej háromszög fókuszálásával. Összességében egy portré, ami megfog és háttérgondolatok ébresztésére is alkalmas - /de ez csak az én véleményem/.

47
Értékelem!

Attila, két dolgot mondok. Az egyik, hogy ez a kép nem attól jó, hogy a feltételek milyenek, az mellékes. Ez attól jó, hogy mindketten jelen voltatok. Te is és a modell is. És volt mondanivalód róla. Nem bizonytalankodás. Ez a fontos, mert ez behozza a formát már magától szinte.

A másik: kicsit aktivizáld magad, mert nagyon el vagy tűnve. A lényeg, hogy kommunikáljunk.

44
Értékelem!

Kösszönöm Zsolt az elemzést!
Néhány észrevétel :)
A füllel kapcsolatban teljesen egyetértek, közben már javítottam is a képen.
Azt, hogy ez legyen az alap, azt értem :) Persze, igen tudom, hogy kell ennyi energia egy jó képhez -mert ebben a képben azért van munka. De ehhez ritkán adottak a körülmények. Azt írtad, minden kerek, de sokszor meg nem így van, de azért mégis kell az a pillanat. Nem lesz tökéletes, de mégis megfog valami, és mert nincs minden egyben, még lehet jó az a kép.. Nem? :)

39
Értékelem!

Köszönöm, hogy írtatok!
Zoltán, igazad van a füllel kapcsolatban, javítottam :) A képarányhoz ragaszkodnék, de kipróbálom majd, hogy mutat.

51
Értékelem!
50
Értékelem!

Nagyon szép munka, gratulálok!

44
Értékelem!

Gyönyörű, klasszikus tónusok, és szép fények. Kiváló békebeli műtermi fotó hangulat, gratulálok Attila! Talán icipicit változtattam volna a képarányon (lent áldozva), ez a 2:3 arány picit idegen ettől a hangulattól, és optikailag megnyújtja az embert is -- de ebben lehet én tévedek.

Még valami: a fülén kicsit vissza kellene venni a fényt. Aránytalanul nagynak tűnik a fül hogy világosabb mint az arc.

41
Értékelem!

Mintha egy időutazásról hoztad volna magaddal e portrét. Valami nagyon tradicionális, nagyon autentikus, és nagyon régies stílusjegyekkel komponált e portré, de mindezt a pozitívumaiban érzem, beállítottságában is nagyon tisztának. Szerintem nagyon szépen mutattad be Askhan-t, úgy érzem, sokat megérzek belőle.

Új hozzászólás