Átmenet

Átmenet

Nem tudom, hogy milyen fiókba nyúlt bele Zoli, de ha van még ebben a fiókban, akkor szívesen csemegéznék még a képekből, mert itt megint egy nagyon jó képi meglátást kapunk. Jó az ellentétpár a gyalogossal, és egy másik gyalogos tükörképével, az osztása is jó a képnek, tehát ez egy jó megfigyelés. Megint azt kell, hogy mondjam, hogy nem nagyon tudok belekötni, hisz nincs semmi olyan, amire azt mondhatnám, hogy másképp csináltam volna. Ez egy teljesen jó képi üzenet, és tegyük azt hozzá, hogy ahogy az ember olyan nagyon magasra se szokott nézni, úgy a lába elé sem biztos, hogy néz. Fotós szempontból ez egy nagyon fontos dolog, hogy miképp járunk a városban, és milyen megfigyelői pontokat találunk magunknak. Megvan a 3 csillag, és megvan a leckemegoldás is. Zoli, ezt, mint mérőpont helyezd el magadnak, ez alá ne menj minőségben, tehát, amit itt kompozícióban, fényekben, ritmikában megtaláltál, azt kérd magadon számon, amikor a többi képedet készíted. Saját munka, tehát saját magadhoz hasonlítunk, ebben a térben kezdjünk el mozogni. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönet az elemzésért Zsolt! A helyzet az, hogy nincs abban az értelemben fiók, hogy ez relative friss, azaz ropogósan lett beküldve. Ha úm. gondolati fiókra gondolsz, akkor úgy érzem mostanában akkor sikerül valami, ha érlelgetem, nézegetem egy ideig a dolgot -- aztán egyszer csak hirtelen meglesz a pillanat, és összeáll a kép.

Itt is naponta elmegyek, és sok ötletem volt már képre, amikor egy esős reggel megláttam a tükröződést. Aztán vártam, hogy belejöjjenek az emberek, fél szemmel a kereső felett ellesve ki jön, merre mozog, és aztán ott volt a keresőben a pillanat...

@Tamás örülök ha tetszik. :) A bal szélen egy függőleges, szürkecsempés fal volt. Bennem is billegős az a szél, de vagy jobban láttatom, vagy levágom, és akkor nyitva marad a képszél, nincs ellenpontja a jobb szélén levő fekete tömegnek.
Az alja viszont erősen kérdéses még bennem.

Engem is megfogott. Nagyon szeretem ezt a bonyolultabb, nem egy elemre épülő kompozíciót. Szerintem az ilyen kép a fotós próbája. Nekem tetszik, hogy meghagytad a rácsot és a színeket. A ház okker színe a zöldes szürkével sokat elmond. Talán a bal széle kissé bizonytalan, de ez nem rontja le az összhatást.

@István: köszi szépen. Nekem is van belőle FF változat, meg olyan ahol lemaradt a felsőrács is... Valóban több vágás, és színvilág hozható ki belőle. Magam sem tudom miért ezt küldtem végül. Talán mert a legtöbb kétségem ezzel volt...

Ez a tükröződéses világ ami itt kialakult, az nagyon tetszik. És a nagyon tetszésem is még fokozódott, ahogy (bocsánat) FF-ben kipróbáltam. Azért, mert az egyébként nagyon szolid és szép színvilágról átkerült az hangsúly abszolút az emberekre. De ez bizonyára ízlés dolga is. Mindegy, ahogy megláttam a fotót, nekem rögtön tetszett.

Új hozzászólás