Avarlakó

Avarlakó

Lehetne a házi kedvenc lecke is, de inkább őszinek gondoltam. Newton legújabb szokása, hogy az összekotort avarhalmokban pihizik.

A helyzet az, hogy az üzenet abszolút jól érthető és tetszetős, de a kompozícióval azért nem tudok mit kezdeni, mert ebből a kameraszögből hiányzik a kép felső részéből. Ha lejjebb mentél volna, tényleg bele az avarba, és abból a nézőpontból készítetted volna a képet, akkor úgymond értelmezhetővé vált volna, hogy miért van ennyire levágva a kép felső része, mert akkor lényegesen nagyobbat kaptunk volna az avarból, és ehhez képest ennek a tetején, vagy ebben az egészben benne ülne a kutya. Most ez fentről van még mindig fotózva. Nyilvánvaló, hogy ez nézőpont kérdése, hogy mennyire akarjuk személyessé, vagy szubjektívvé tenni a kameraállást, de ebben a formában most, ha ezt veszem evidenciának, amit most mutatsz, akkor a kép felső része nagyon közel van a kutyához. Ő a fő motívum, és látod, nagyjából a kép közepénél kezdődik az ő formája, ezen kellene változtatni. A megfigyelés helyes, úgyhogy 2 csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

a kutyát ha beljebb instruálod, az lehet megoldja, hogy ne úgy nézzen ki, mintha csak odahordták volna azt a kupacot.

Köszönöm az elemzést! Az avar hangsúlytalansága számomra is érzékelhető. Küzdöttem is magammal, hogy lefeküdjek-e a sárba, de aztán inkább nem... De az is lehet, hogy rosszul vágtam ki az eredetiből.

Pont azt akartam mondani, hogy milyen jó a kutyus és az avar színeinek összhangja, de látom, már megelőztek! :) Szó, mi szó, nagyon cuki! :)

Pedig a kutyus (szerintem) erősebben jelen van, jobban fókuszban van, mint az avar. Még annyit,hogy nekem tetszik a színek párhuzamai (kutyusé és az avaré)!

Új hozzászólás