Az elmozdulás

Scanogram.

Régen mi ezt a technikát fénymásolóval állítottuk elő, amihez annyit szükséges megjegyeznem, hogy a 80-as években nem volt egyszerű dolog fénymásoló közelébe jutni, és anyám munkahelyén erősen meglepődtek a kollégák, amikor a fénymásoló szoba ajtaját kinyitva, engem a tárgylemezre bukva, az arcomat az üveghez préselve találtak, bár megnyugodhattak, hogy nem valami szamizdat kiadványt sokszorosítok. Ennél a képnél a nyíl, ami a mozgás irányát hivatott ábrázolni testidegen számomra. Ami igazán izgalmas az az alma elmozdulásának középső szakasza - ha absztraktot keresek, ott találom meg. A kísérlet izgalmas, amennyiben Tamást ez érdekli, folytassa ezt a munkát, gyűjtse a tapasztalatokat ahhoz, hogy minél kevesebb magyarázó, didaktikus jelet kelljen a képen hagynia. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést!

Köszönöm mindenkinek! Nekem hiányzott valami középről, de ez így tényleg sok.

Nagyon izgalmas mindkettő. A nyil zavaró.

Na, még egyszer, helyesen:

A képed elég erős a magyarázkodás nélkül is.

(Ejnye! :-))

JÓ!!! Most jöttem rá, hogy csináltad a festékeset is. (Még a kommentek elolvasása előtt. :-))

Hagyd el a nyilat, nem kell. A végeredmény a lényeg, nem a technikai hókusz-pókusz. A képe elég erős a magyarászkodás nélkül is.

(Egyszer egy tokaji alkotótáborban félkómásan kitaláltam, hogy füvet, faleveleket meg virágokat szórok a fotópapírra, megvilágítom, előhívom, majd kontakt másolással visszafordítom "pozitívra" a képeket. Vették, mint a cukrot, senkit nem érdekelt a technika az FMH teremőr-nénijén kívül. Ő egyébként metszetre tippelt, mint technológiára. :-)))

A "scanogram" elnevezés a fotogram-ra utal. Ez is kamera nélkül készült, nevezetesen szkennerrel. A szkennelt tárgy mozgatása, vagy az én találmányom, vagy nem. Szerintem, jó játék.

naháááát - bámulok. Ez mi, és hogyan...?

Új hozzászólás