Egy játékfilmes helyzetet látunk, egy történet elmesélést, ahol a szereplő összecsomagolja a maga kis motyóját, szemüvegét, hátzsákját, és megindul gondolnánk, pl. egy nyári táborba. Közben a háttérben zubog a víz, de még nem gondoljuk, hogy ez számít, csak egy zaj, de aztán ő bemegy a fürdőszobába, lepakol, levetkőzik, kirakja a törölközőjét, és elkezd a mosógép előtt napozni. Aztán gondol egyet, bemegy a tengert jelentő fürdőkádba, ott relaxál egy kicsit, majd egy vágással azt látjuk, hogy a fürdőnadrágját csavargatja ki, és erősen belehajítja a csapba. Ezzel nekem egy problémám van, hogy az elején nagyon dinamikus, sok vágással apró kis jelenetből, snittből álló részt látunk, aztán ez a vágási tempó lelassul, egyrészt nekem az a geg még megvan, hogy a fürdőszobában a mosógép elé teszi le a törölközőt, de valahogy hiányzik ennek a megerősítése, a geg az él, de nem eldöntött, hogy az üzenet drámai vagy humoros akar lenni. Aztán bemászik a fürdőkádba, és itt már egyre inkább gyengül a történet, mert hát amikor a Balatonban lebegünk, már aki tud lebegni, akkor az nem ilyen, mint itt a fürdőkádban, meg ott vannak azért hagyva különböző manifesztumok, tehát itt megint gyengül a történet, és végül a fürdőnadrág kicsavarása és beledobása a csapba, az slusszpoénnak lezárja ugyan a filmet, de miközben ez a történet egyre inkább kilágyult, ez a lezárás nem tudja azt az erőt képviselni, úgyhogy szerintem az ötlet nagyon jó, csak ezekre az ötletekre rá kellene jönni, hogy hogyan lehetne még erősíteni, még karikírozni, kicsit a főbb vonalakat egy kicsit vastagabb filctollal meghúzni, hogy a néző az alkotóval együtt nevessen, amikor nézi ezt a filmet. De a nyár házi feladatra ez egy nagyon jó megoldás, úgyhogy három disznót megadok rá. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

20
Értékelem!

Köszönöm az értékelést. Örültem volna egy hasonlóan hasznosnak a számomra igazán fontos filmek alá is. Bár nem is akartam eldönteni, hogy vicces legyen-e, vagy drámai, mert azt hiszem ez egy olyan téma, amit így is, úgy is fel lehet fogni. Víllom, hogy minden vicc mögött egy dráma feszül, és minden dráma egy vicc.

25
Értékelem!

A fürdőbe? Minek? Azért hatvan watt csak nem teszi tönkre a bőrömet... : )

17
Értékelem!

a naptej árpi a naptej kimaradt:)

14
Értékelem!

Nem volt napfény. Ez a szomorú valóság.

17
Értékelem!

Nekem ez tetszik. Jók a vágások. Pont azt csináltad, amit én gyerekkoromban terveztem, de sosem tettem meg: nagyanyáméknál a villanybojler mellett, fent a falon volt egy kerek hősugárzó, olyan parabolaantennaféle, az alá akartam lefeküdni napozni. Egy ilyen kellett volna ide, napfénynek. Vagy volt, csak nem vettem észre?

Új hozzászólás