Egy játékfilmes helyzetet látunk, egy történet elmesélést, ahol a szereplő összecsomagolja a maga kis motyóját, szemüvegét, hátzsákját, és megindul gondolnánk, pl. egy nyári táborba. Közben a háttérben zubog a víz, de még nem gondoljuk, hogy ez számít, csak egy zaj, de aztán ő bemegy a fürdőszobába, lepakol, levetkőzik, kirakja a törölközőjét, és elkezd a mosógép előtt napozni. Aztán gondol egyet, bemegy a tengert jelentő fürdőkádba, ott relaxál egy kicsit, majd egy vágással azt látjuk, hogy a fürdőnadrágját csavargatja ki, és erősen belehajítja a csapba. Ezzel nekem egy problémám van, hogy az elején nagyon dinamikus, sok vágással apró kis jelenetből, snittből álló részt látunk, aztán ez a vágási tempó lelassul, egyrészt nekem az a geg még megvan, hogy a fürdőszobában a mosógép elé teszi le a törölközőt, de valahogy hiányzik ennek a megerősítése, a geg az él, de nem eldöntött, hogy az üzenet drámai vagy humoros akar lenni. Aztán bemászik a fürdőkádba, és itt már egyre inkább gyengül a történet, mert hát amikor a Balatonban lebegünk, már aki tud lebegni, akkor az nem ilyen, mint itt a fürdőkádban, meg ott vannak azért hagyva különböző manifesztumok, tehát itt megint gyengül a történet, és végül a fürdőnadrág kicsavarása és beledobása a csapba, az slusszpoénnak lezárja ugyan a filmet, de miközben ez a történet egyre inkább kilágyult, ez a lezárás nem tudja azt az erőt képviselni, úgyhogy szerintem az ötlet nagyon jó, csak ezekre az ötletekre rá kellene jönni, hogy hogyan lehetne még erősíteni, még karikírozni, kicsit a főbb vonalakat egy kicsit vastagabb filctollal meghúzni, hogy a néző az alkotóval együtt nevessen, amikor nézi ezt a filmet. De a nyár házi feladatra ez egy nagyon jó megoldás, úgyhogy három disznót megadok rá. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést. Örültem volna egy hasonlóan hasznosnak a számomra igazán fontos filmek alá is. Bár nem is akartam eldönteni, hogy vicces legyen-e, vagy drámai, mert azt hiszem ez egy olyan téma, amit így is, úgy is fel lehet fogni. Víllom, hogy minden vicc mögött egy dráma feszül, és minden dráma egy vicc.

A fürdőbe? Minek? Azért hatvan watt csak nem teszi tönkre a bőrömet... : )

a naptej árpi a naptej kimaradt:)

Nem volt napfény. Ez a szomorú valóság.

Nekem ez tetszik. Jók a vágások. Pont azt csináltad, amit én gyerekkoromban terveztem, de sosem tettem meg: nagyanyáméknál a villanybojler mellett, fent a falon volt egy kerek hősugárzó, olyan parabolaantennaféle, az alá akartam lefeküdni napozni. Egy ilyen kellett volna ide, napfénynek. Vagy volt, csak nem vettem észre?

Új hozzászólás