Az ősz árnyalatai

Az ősz árnyalatai

A kerítésen az a látvány fogad minden nap.

Szépek ezek a színek, és jó a meglátás, de a tónusokkal tessék dolgozni, és tessék kordában tartani. Az ősz nem ennyire kemény, nem kopog ennyire. Az őszben már van egy lassulás, tetszik, vagy nem. Akkor is, ha most, november 6.-án, amikor ezt az elemzést fölmondom, éppen verőfény van, és olyan kinézni, mintha valami tavaszi délután lenne. Ettől függetlenül az ősz-képünk nem ilyen. Ha jól látom, ezek szőlőbogyók, meg levél, de ott van ez a formai rész, ahol kell, a szín meg nem, a tónus sem. Ami a legnagyobb bajom, hogy a képnek a bal fölső részén olyan szinten kilyukadunk, hogy az mindent elvisz. Borul az egész, nézd meg, takard le a kezeddel azt a sarkot, és egyből jobban élni kezd a belső dinamika. De ezzel a sarokkal így nem lehet már mit csinálni. Mivel azt írod, hogy ez a látvány fogad minden nap, én visszaadnám, lássunk egy koncentráltabb melót. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

33
Értékelem!

Archív Őszről, szerelemről, belehabarodásról... című műsorom ismétléséhez ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

26
Értékelem!

Mondjuk ez a kép a fejemben nem akart másmilyen lenni.
a lényeg a levél erezete a fény árnyék határ környékén, kiegészítve még két szín elemmel a háttérben egy elmosódott megvilágított féllevéllel és az előtérben a bogyókkal.
Legyen fény és árnyék, a harmónia/egyensúly meg elment nyaralni vidámabb tájakra.
Szép napsütés van, délután majd készítek egy letisztultabbat.

27
Értékelem!

A probléma az, hogy nem derül ki, hogy a bogyók, a levél, vagy a pókháló az ami érdekes a számodra? A bogyók hangsúlyosak a képen, de nem élesek, a levél is csak részben, és fény is csak foltban van rajta. De én még keresgéltem volna másfelé, mert itt a formák és a fények nagyon kusza összevisszaságban vannak, ebben megtalálni egy képet, egy ütős kompozíciót közel lehetetlen.

Itt talán úgy tudtál volna egyértelműbb lenni, ha átmész még szűkebb kivágásba, ad abszurdum teljesen makróvilágba. A kevesebb több szabály itt talán működhet.

33
Értékelem!

Örülök hogy tetszik, és ilyen lelkesen osztod meg a meglátásaidat. :)
Igen azt hiszem a letisztult egyenes egyértelmű mondanivaló képi megfogalmazásának képességével még nem rendelkezek.
Majd eljön annak is az ideje, most a kuszaság van napirenden.

20
Értékelem!

Akkor szép kilátásaid vannak :)
De a mélységélesség az előteret és a hátteret összekeveri nekem. Valahogy ugyanazt érzem, mint a kis pozsgásnál, hogy jó lenne többet és rendezettebben látni. A benyomások viszont megvannak itt is!

Új hozzászólás