Befejezetlen múlt

Befejezetlen múlt

...mikor az út nem ér véget a megérkezéssel.

Nagyon jók a formai meglátásaid, a ritmusok a képen, a fenék gömbölydedsége és a láb-kar zaklatott átlói, kiváló kontraszt. De ez csak a forma. A hosszútávfutó magányos hiszen a lovakat lelövik, ugye, meséli Brigitta, sebeket szerzünk, és kérdés, hogy fel tudunk-e állni újra, mindez a formával együtt hozza a sérülés fájdalmát és a dühöt, dacot is. Úton vagyunk, egy kis dombra lecsücsülünk... Köszönet érte! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm Viki
Kíváncsian várom az adást :)

Szia Brigitta!

A http://latszoter.hu/radio/szingli-2 című műsoromhoz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek.

Köszönöm, Viki

Szerintem is jól sikerült, a kéz talán jobb így, hogy nem fejeződik be, így visszalöki a figyelmet a jobb széléről. Hogy a bal alsó sarokra is jutott fényes padlórész, az is hozzáad a kerekségéhez. A kar és a láb sebei is rímelnek, ami a rövidtávú nehézségeket összekapcsolja a hosszú távúakkal... Komoj, hogy úgy mondjam... legalábbis komoly merengést indít be.

A bokán a majdnem szív alakú árnyék is jól összejött, a kézmozdulat is jó helyen van, szerintem kifejezi azt a sebről elvevős pillanatot, amikor ránéz az ember, hogy jaj, hogy is állunk, vérzik még?

Van rajta nőiesség, közel engedés, sebzettség, keménység, még tán könyörtelenség is. Valszeg az ilyen kontrasztos jelzések miatt nem hiányzik a sötétebb területekről a több részlet (nekem).

Jól összerakott képnek tűnik, az ilyenekért vagyok hálás a fotósnak, amikor együtt dolgoznak a részek és nem érződik a csináltság, meg a fölöslegesség.

Remek megoldása a leckének, nekem nagyon tetszik. Remélem, már begyógyult a lábad.

Csatlakozom Tamáshoz, engem is nagyon megfogott ez a kép. Nekem ugyan kicsit fáj a kézbe való belevágás, egy gondolattal tágabb kivágás lehet, hogy még jobbá tette volna, de el lehet viselni. A kéz önmagában is rendkívül beszédes, szép formákban gazdag.

Brigitta, megint le vagyok nyűgözve! A témaválasztáson is, de főként a zseniális formai megoldáson. Majd lesz aki azt írja, hogy nem kellet volna a kézbe belevágni. Ne hidd el! A kompozíció fontosabb, mint az iskolás szabályok. A ruha a bal oldalon zseniálisan vibrálóvá teszi a képet azzal, hogy rángatja a figyelmet. Szerintem nem mindennapi formaérzéked van! Fotózz sokat!

Új hozzászólás