Bemozdulás

Ez egy jó tanulmány, és fontos is, akkor, ha folytatod és fejleszted. Meg kell figyelni, hogy milyen mozgások milyen rajzolatokat adnak ki, hogy mekkora az elég, mi a sok, időben, elmozdulásban, hogy az egyes tárgyak milyen fény lenyomatot adnak. És persze, ezek együtt kell kiadjanak egy folthatásaiban is működő kompozíciót. És az is fontos, mennyire felismerhető egy szitu vagy helyszín. Na, szóval nem egyszerű, viszont hosszan lehet ezzel kísérletezni, és ha van kitartás és türelem, akkor erre felhúzható egy szép projekt. Most amit látok, az összhatással van gond abban, hogy a kép egyharmada üres, a jobb oldal felől a balra kéne a kamerát mozgatni, és úgy csinálni ezt, hogy jobbra ne legyen ekkora holt tér. (hegyi)
értékelés:

Spotlight:

Azért emelem be ezt a spotlightba, mert egy elég fontos kérdés van ezzel a képpel, mégpedig az, hogy mi különbözteti meg a talált képet a tervezettől. Amíg ez egy egyszeri ügy, jött valami feljövés, hogy fotózzak éjjel mozgást, lehet, hogy ott készült mondjuk 20 felvétel, és abból a legtetszetősebb lett kiválasztva, de több a véletlen, mint a tervezés, emiatt a dolog kifutása kétséges. Az, hogy egy munka mennyire lesz hiteles, részben az is befolyásolja, hogy van-e a fejében az embernek bármiféle előkép, és hogy mennyire ragaszkodik ehhez. Ha a kép pontos, amit álmodunk, akkor jó azt addig nem elengedni, amíg nincs kész. Tehát amikor azt mondom, hogy ismétlést kérek, akkor a lényeg ez, hogy tanulni a hibákból és rutint szerezni ahhoz, hogy a közlés jel-zaj viszonya javuljon. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm szépen a választást.

Szilveszter 2019 - BÚÉK 2020 című műsormarathonunkhoz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Rendben, köszönöm szépen.

Na de a csak úgy lőttem, majd lesz belőle valami, ezt kell levetkőzni, mert ez felületes.

Köszönöm szépen az elemzést és a spotlightot, tanulságosak.

Megfogadom a leírtakat. Egyenlőre nincs kapacitásom belekezdeni egy tanulmányba, főleg ilyen komplex módon. Így ha lesz folytatás-fejlesztés az későbbre marad.
Bár engem annyira nem fogott meg a dolog, inkább csak amolyan szemcukorkaként néztem erre a képre.
Tulajdonképpen meglepett a felvetés.

És valóban erősen talált kép: nem is mozgást indultam fotózni. Hirtelen ötlet volt belefotózni a forgalomba/városba. Egy pici műanyag állvány volt nálam ami az expó gomb lenyomására is bemozdul. Így készült a kép. Az instrukciókon kívűl nem igazán értem, mit tudnék hozzá tenni a dologhoz, hogy ebből jó tanulmány legyen sajnos.

Viszont igyekszem tanulni a hibákból és rutint szerezni a közlés jel-zaj viszony javulásához.

Új hozzászólás