Hajós
Miért a hónap képe:

A Hónap képének Szalai Olivér Hajós című képét választottam. Szeretem az emberábrázolást és ennek a képnek sikerült úgy ábrázolni az alanyt, hogy azonnal régi ismerősként tekintek rá. A cigi, a sör, és a cinkos mosoly közel hozza a modellt. Várható ennél több egy portrétól? A kemény, fekete-fehér kidolgozás is jót tesz a képnek. Gratulálok. (Kégl Imre)

Pörgős

Itt van egy olyan dolog, hogy vagy türelem kell, vagy bátorság megkérni a csávókát, hogy ismételje meg ezt balrább, ahol most üres, hogy a formák ne gabalyodjanak össze ennyire. Mert az egész szitu amúgy rendben van, de a cigánykerék helye lehetne erősebb. Jól rímel ez mellesleg arra, ahogy a COVID alatt élünk. (hegyi)
értékelés:

Tükrös

Egyetlen dolgo, amiben bizonytalan vagyok, hogy kell-e az ablakkeret, vagy sem, hogyan működik jobban a kép. A kerettel a szocio irányába megy, keret nélkül az absztrakció lenne erősebb. Most valahol a kettő között vagyunk. Olivér, azért néha tölts ide is képet. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Nagyszülői nagyszobában állt egy ilyen háromrészes tükör. Azért választottam ezt a képet december képének, mert oda vitt vissza ez a kép. Állok a nagy, barna keretes tükrök előtt kilenc évesen, nézem magam három irányból, nézem a hátterek közötti különbségeket. Ebben a játékban támogat a kép, ezért is áll közel hozzám. (Bobák Csaba)

Növények két palackban

Sokat beszélgettünk erről a képről, sok próba készült vele, a többiek nem biztos, hogy tudják, hogy Olivér úgymond Látszótéren túl is tanítvány, és ez a kép mint egy munkafolyamat vége került fel ide. Kedvelem az üvegeket, a növényeket, de leginkább azt a párbeszédet, amit ez a két szereplő folytat. Olyan, mintha egy veszekedés kellős közepébe csöppentünk volna. (hegyi)
értékelés:

Kapu

Ezzel a képpel a legnagyobb bajom az, hogy nem korrigáltad a torzítást és ez a hanyatt eső érzés ez a formavilágnak nem tesz jót, márpedig itt a forma fontos, hisz nem véletlenül fotóztad így és ezt le. Korrekció nélkül ez nem működik. (hegyi)

Rémálom, Rémálom, Rémálom

Álomrészlet: egy régebbi álmom jutott eszembe a napokban, próbáltam a végtelenségig leegyszerűsíteni. Valószínűleg nekifutok majd mégegyszer, mert nem vagyok maximálisan elégedett.

Jó ez a képhármas, vicces, van humora - rémálomnak én így nem látom, ha a cél a rémálom átadása, akkor valami más módot kell találj, viszont ha humor, akkor ez jól működik. És ígérted, hogy ezt megcsinálod máshogy szóval várom azt is. Talán egy dolog, ami technikai és javítható, az pedig a párnatorzítás, ami leginkább az első képnél erős, és nem csak a kép keretén látható, de a fejed is torzul tőle. (hegyi)
értékelés:

Hideg

Kedvelem ezt a képet, hiszen azért is választottam ajánlóképnek, hangulata van és a kompozíció is rendben. Mivel az eredeti nincs nálam, nem tudok, csak érzésre menni, hogy azért ez lehetne egy picivel kevésbé szürkés. Nem azt mondom, hogy még több kontraszt vagy élesítés kéne, mert az így is elég sok. Hanem hogy valahogy ezt a fátyolosságot el lehetne talán tüntetni. (hegyi)
értékelés: