BKV gyereknap
BKV gyereknap
BKV gyereknap
BKV gyereknap
BKV gyereknap
BKV gyereknap

Hat képből álló sorozatot látunk. Maga a forma abszolút jól értelmezhető: látunk egy ősöreg villamost, valahol látszik, hogy közben az emberek érdeklődéssel fordulnak felé, az is látszik, hogy ez a kép most készült, a ruhákból, a környezetből, tehát nem valami archív képpel van dolgunk, és aztán mi is, mint nézők felkerülünk erre a villamosra. Szépek ezek a formák, a színek, rácsodálkozás erre a megtelt táblára, ami manapság abszolút kiment a divatból, hogy ilyet jelezzenek a járműveken. Aztán látunk bőrszíjas megoldást, amit talán kapaszkodó akar lenni vagy csomagtartó, megint egy belső enteriőrt látunk. A következő kép megint nagyon izgalmas a tükröződésekkel és a tükröződések miatt, hogy az égből kimetszett darab és a villamos ablakán visszatükröződő darab nagyon is hasonlatos világba visz minket. Tehát szintén egy izgalmas kép. Az ötödik kép számomra annyira nem része ennek a sorozatnak, mert itt most zavarba vagyok hozva, hogy most akkor melyik villamoson voltunk. És ez a zavar nem biztos, hogy olyan jó. Értem én, csak bizonytalanságot kelt a nézőben, és ez a bizonytalanság az alkotó bizonytalansága, hogy le tudok-e mondani arról, hogy ez a villamos is megtetszett vagy nem. Én azt mondom, hogy le kellett volna róla mondani, szigorúbbnak kellett volna lenni. Az utolsó kép nagyon is jó fotó. Lehet, hogy én megfordítottam volna, és ezzel kezdenék, és ami most az első kép, azzal fejezném be a sorozatot. Nekem izgalmasabb lenne úgy a felütés. Legyél magaddal egy picit kegyetlenebb, a feszesebb mesemód segít. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

70
Értékelem!

"A bőrszíjas szerkezet funkciója ‘leszállás jelző készülék’. A bőrszíj végét meghúzod, s megszólal az a szép régi csengő."
Szeretnék kicsit pontosítani, ezzel nem a leszállási szándékot jelezték (akkoriban ugye minden megállóban megállt a villamos, legalábbis elvileg), hanem, ha jól tudom, a kalauz (akkor még ugye olyan is volt) jelzett a vezetőnek, egyrészt a megállóban, hogy mindenki le/felszállt, mehet, illetve vészjelzésre is ez szolgált, hogy álljon meg. De javítson ki valaki, ha mégis én tévednék, sajnos nem éltem még akkoriban.
Eszter, remek képek, nagyon köszi.

61
Értékelem!

Már megint nem voltam eléggé szigorú válogatáskor!

Így utólag már mesélek a képekről, s egyúttal válaszolok is felvetettekre:

A bőrszíjas szerkezet funkciója 'leszállás jelző készülék'. A bőrszíj végét meghúzod, s megszólal az a szép régi csengő. Érdemes megcsodálni még a képen a 'Tilos a köpködés feliratot', a régi lámpatesteket, valamint a szellőző-ablakokat.

A sárga villamos annyiból tartzik ide, hogy a barna testvére, s elvieg ő lett volna az ellen-járat. Azonban aznap reggel áramszedő probléma miatt kihagyni kényszerült a vágtát.

56
Értékelem!

Azt képzeld el, hogy én még utaztam ilyen villamosokon, amikor ezek jártak a Nagykörúton. Tetszenek a képek.

56
Értékelem!

Köszönöm, Ádám. Nekem az ötös kép azért plussz, mert Ő az e11 testvére. Áramszedő probléma miatt a tervekkel ellentétben nem közlekedett.

53
Értékelem!

Nagyon ötletes, nagyon tetszik, az ötös kép nekem nem tartalmaz annyi plusz információt hogy annak szükségességét érezzem, szerintem az már csak ismétlés, nagyon tetszik és nagyon jól működik, gyermekkor leckének is.

Új hozzászólás