Boglárka

Alapvetően természetfotós vagyok. Ez egy különleges technikával készített kép,egy Boglárkáról. A bokeh-ekért egy Pentacon AV vetítőlencse felel, amit egy Pentax makrokihuzatba applikáltam,és az van rátéve egy konverterrel a Sony A6000-re. Hátránya az előnye is ennek. Igen kis DOF ál rendelkezésre. Sony A6000+Pentax makrokihuzat+Zeiss Pentacon AV 80/2.8

Ambivalens érzéseim vannak a képpel kapcsolatban. Ugyanis három egymásnak ellentmondó dolog történik, így zavar van az erőtérben. Van egy életlenséggel és bokehhel operáló alap képi világ. Van egy konkrét közlés a lepkéről. És van egy utómunka. A bokeh így, ebben a formában elég erőteljes, mivel ez adódik a lencséből, nyilván ezt akartad látni, tehát ez az, ami alá kell vetni minden mást. Vagyis, egyrészt én akkor nem vártam volna a lepkére, sőt, mert annak nem tesz jót ez a világ, amit a lencse rajzol. A másik a tónus, szín és utómunka. Ennél lágyabbnak kéne lenni, vagy 20%-kal kisebb szaturáció, kontraszt, szóval ezt az egészet álomszerűbb hangulatban kéne tartani. És végül, ha már ennyire kaleidoszkópszerű a kép java, akkor az az elszáradt növényszár az akár retusálható is lenne, ha már a helyszínen nem tépted ki. Tudom, a természetfotósok java azzal van elfoglalva, hogy ne nyúljon bele a látványba, mert az a szentség - szerintem ez téves, de mindegy - viszont ha eleve elrajzolt a dolog, akkor beleférhet bármi már. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Nézd, a kép alapvetően izgalmasabb, mintha simán lőtted volna, ez biztos, amiben változtatnék, az a finomítás.

Köszönöm Ramóna, az már jelent valamit ha nem tudsz dönteni. ;-)

Köszönöm az értékelést, azt kell mondanom sok dologban igazat adok Zsolt, ám azon vívódom hogy ebből kiindulva nem szerencsés választás ez a képem,hiszen kaliberekkel jobbakat is mutathattam volna, de ennek a hangulata valahogy közel áll hozzám.

Igen, érdekes. Méghozzá annyira, hogy nem tudok dönteni...

Köszönöm István. Igen...ennél már csak egy vintage Soligor 200-as puhább! ;)

Érdekes, különleges ez a hatás tényleg! Oylan puha, mint a pille...

Új hozzászólás