BÚCSÚ APÚLIÁTÓL 4 (EGYKORI HALPIAC)

BÚCSÚ APÚLIÁTÓL 4 (EGYKORI HALPIAC)

Taranto, 2012.10.20.

Kicsit hasonló az érzetem, mint az előző képnél, lehet, hogy ezt utómunkában kicsit izgalmasabbá, élénkebbé tenném, mert a háttér él, miközben az előtérben van az összes olyan dolog, ami az egészet érdekessé teszi. Megint azt mondom, hogy a megfigyelés rendben van, az utómunkával nem nagyon értek egyet, én ezt keménynek érzem, ezt az előtérbe hoznám. Ezek giccsek, tehát nem baj, hogy ha abból a finomságból veszítünk, ami itt az anyagszerűség. Ez elbírja, mert a giccsszerűsége az, amitől ez a kép ordít. Nekem ez a kép kettő csillag, szerintem menthető ez utómunkában, amíg a 2-es búcsúképet nehezen tudom elképzelni, hogy mit lehet belőle kihozni otthon, ezzel még lehetne mit csinálni, kicsit ezt a fátylat az előtérből levenném. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Ez jó irány, és innen lehetne behúzni a kontrasztot, hogy kopogjon a kép, hogy robbanjanak ezek a művirágok. Nekem így ez a szobor egyből repül és ragyog, tehát szerintem ez jót tett - a kontrasztemelés abban segít, hogy a lírából még erősebben kijöjjünk.

És így milyen lenne? Hozzám az eredeti közelebb áll. Annyira aprítottam fiatal koromban mindent, ami giccs, hogy megöregedvén elnézőbb lettem. Próbálom megérteni a giccs prémium változatait.

Új hozzászólás