buszon

Föladtad a leckét, Viki, mert nem tudom, hogy az eltűnő világhoz hogyan tudok kapcsolódni. Esetleg úgy, hogy a mozgó buszon minden világ eltűnő, mert haladunk egyik helyről a másikra, és amit elhagytunk, az már mögöttünk van. Ez lehet egy filozófiai megközelítés. Ami a képet illeti, ez egy jó háttér, ezt már sokszor elmondtam, önmagában viszont nem eléggé jellegzetes. Ez lehet Körösladánynál, Pécsváradon, Szekszárd felé, bárhol, sem a hely nem jellegzetes, az időpont is olyan, hogy lehet ez egy téli délelőtt, vagy kora tavaszi, de rossz idő, szóval nem igazán látom, hogy miről akarsz mesélni a nézőidnek. Egy hangulat, mint egy dallam, de ahhoz ez nem elegendő, hogy a dalnak szövege is legyen. Ami a kompozíciót illeti: nagyon szépek ezek a lágyított vonalak, amiket létrehoz a busz ablaka, amin keresztül a fotó elkészült, de ez olyan, mintha egy mozgó képből tetszőlegesen kiragadtunk volna egy képkockát. Miért épp ez a képkocka? Mi indokolja, hogy pont ez merevítődik ki? Nem látok a képen erre utalást, hogy ez a négy darab fatörzs lenne, vagy az ágaknak a ritmusa az, ami izgalmas? Vagy keresnem kellene valamit itt is, hogy mi tükröződik az ablakban, amit esetleg nem veszek észre? Visszaadom ismétlésre, annál is inkább, mert a 37.-es lecke másról, leletmentésről szól. Lírai megközelítésekhez is van már épp elég leckénk, első körben jó lenne, ha az alapmegoldásokat próbálnánk átszűrni magunkon. A 37-es lecke, Eltűnő világ arról szól, hogy keressünk olyan dolgokat, amik még ma fellelhetőek a környezetünkben, de lehet, hogy holnapra már hírmondónak sem marad belőlük. Ezek lehetnek tárgyi megoldások is, lehetnek cselekvéssorozatok, sok minden elképzelhető, színes a paletta, de én most ezt a képet ebben a leckében nem tudom értelmezni. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

na de akkor fejtsd ki.

Jó, én hiszek neked, csak nem értek egyet. De mindegy, egyszer csak közös nevezőre jutunk.

Az elemzésben vannak kérdő mondatok, ha azokra tudod a válaszokat, akkor azt is tudod, mi a gondom, mert a válaszokat a képnek kell megadnia.

Viki, ez azért lehet, mert fejben fotózol, és fejben előrébb tartasz, mint fogalmazásban. Itt pl. a lecke értelmezése alapvető kérdés, lehet belegyömöszkélni mindent, de akkor minek a lecke, ha megkerüljük és nem megoldjuk? Lírázásban jó ez a kép, de a líra akkor jó, ha nem kezdünk el tőle vakaródzni, szóval a lírát is patikamérlegen kell mérni, hogy ne legyen sok.

Mért van az, hogy azokat a képeket húzod le mindig Zsolt, amiket a legjobbnak tartok és legindokoltabbnak?

nekem azért tetszik, mert az "eltűnő világ" ebben az esetben nem objektive tűnik el, csak éppen a szemlélőnek.
a koszosságot meg homályosságnak véltem :)

***
van ez az Anderya Triana nevű énekes, nekem az a zene jut eszembe erről a képről ... vagyis neki van ilyen módon fotózva az új lemez borítója ...
http://www.youtube.com/watch?v=4rah757l1bU
:)

Nincs ebben semmi hiba, csak koszos a buszablak.

Háttttöööö... szal nekem ez a hiba lecke megoldása kb.

Új hozzászólás