cím nélkül

cím nélkül

Feri, én azt gondolom, hogy ez a csend a Csendéletbe való, ezen vitatkozhatunk, nem fogom áttenni, nem nagyon értem néha a leckebesorolásaitokat. Jó lenne, ha ezt pontosítanánk. Lehet, hogy én bénázok el valamit a leckeleírásoknál, akkor ezt tessék mondani, ha valamit nem értünk, vagy nem értünk vele egyet, nem világos, de a csend szerintem másról szól. A képpel kapcsolatban akkor vagyok korrekt, ha elmondom, hogy erről a képről már beszélgettünk Ferivel, néhány verzióját láttam, és most az egyik legjobb verziót kaptuk meg. Nagyon szépek a tónusok, és örülök annak, hogy Feri egyszerűsít, és megtalált valami olyan helyszínt és helyzetet, ami segítségére van abban, hogy el tudja készíteni a maga beállításait. Jó ez a viaszosvászonhoz hasonlatos terítő, jó a csupasz fal, és szépek a fények is. De mégis, olyan is ez nekem, mintha beszorult volna ebbe a képkeretbe, mintha otthon találtunk volna egy négyzetes képkeretet, és ebbe ollóval körbevágtunk volna egy képet, és abba kellett beleférjen. A levegőjét hiányolom az egésznek, a nagyvonalúságát, hogy ne egy megfigyelés, egy lenyomat legyen, hanem tudjon repülni. Ehhez nekem kicsit kellene még oldalt, fölül, elől, jó lenne, ha ez nagyobb teret kapna. Ami viszont a tónusokat illeti, ahogy ezek a viráglevelek ebben a vázában halódnak, azok a rajzolatok, azok a formák egészen zseniálisak. Az egyik legerősebb üzeneted ez a kép, mindazzal együtt, hogy én nagyobb teret hagytam volna neki, és azzal, hogy én nem ebbe a leckébe sorolnám. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

46
Értékelem!

Dávid, ne add föl!!! :) Én már évek óta kínlódom vele. :)

53
Értékelem!

Csodálatos, egész életérzést fogalmaztál meg monokrómban! Igényes munka!
Nagyon tetszik!!
(Én is, hasonlót próbáltam meg nem olyan rég, főleg Demeter csendéletei hatására, de sehogy se lett farka, se füle, se füve..) Örültem!
grat!
d

46
Értékelem!

Köszönöm a titokfátyol fellebbentését! :) A kitartó munka... ez a legnagyobb tanulság nekem most, azt hiszem... :) Ha az érzésemmel kellett volna szavaznom, azt mondtam volna hogy "Mácsai Ferenc? Akkor igen, ez ilyen volt!" Ha az eszemmel, akkor azt mondanám "Ilyet? Ugyan! Hogy lehetne már ilyet fotózni?" :) Hihetetlen, nagyon jó!

38
Értékelem!

Köszönöm. Kissé torzult ugyan a színvilága a képnek az utómunka során, de megközelítőleg ilyen volt exponáláskor is a szoba fala. Ahhoz választottam az abroszt is. Az elszáradt leveleket március óta gyűjtögettem, lehetőleg olyat amiben nem maradt meg a klorofill, vagyis barna.

37
Értékelem!

Egészen fantasztikus, szinte mintha grafika lenne a fotó! Forma- és színvilága, fényereje nagyon drámai. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy készült, ez a színvilág utómunka, vagy valamilyen fény- és árnyékolástechnika eredménye?

48
Értékelem!

Feri, ez gyönyörűséges! Ez az aranybarna, tökéletesen egyben tartott színvilág, számomra maga a szépség!

Új hozzászólás