Crystallize

Crystallize

Erről a képről a Kék lagúna című ha jól emlékszem ifjúsági szerelmes film jut eszembe, valahogy korban is oda húz ez a tónusvilág. Érzékeny megfigyelés, de amit már mondtam, bátortalannak érzem a vágást. Az egy dolog, hogy így ebben a formában is zavaró nekem a fürdőruha pántja, és korántsem arra gondolok, hogy ezt aktban kellene megcsinálni, mert nagyon kényes korú a szereplő, már nem gyerek, hogy elmenjen a meztelenség, mint természetes életforma, viszont nem elég felnőtt, hogy saját maga dönthessen efelől. Viszont egy tágabb vágásnál épp ez a picit félreérthető irány lenne egyértelműen helyre téve, és ha a környezet is klappol, akkor ezzel a tónussal igen finom, érzékeny egész alakos, vagy ehhez közeli képeket lehetne készíteni. Ha ilyen szűk a vágás, akkor kifejezőbbnek kell lennie az arcnak. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

39
Értékelem!

Köszönöm Zsolt! Jól lőtted be a modell korát... 10,5 éves.
A vágáson gondolkodom, lehet hogy megpróbálok egy szűkebb vágást még...

41
Értékelem!

Igen az 1.8-as blendét én is ritkán használom, főleg ilyen közelről. Itt 3.2-es blendét használtam.

35
Értékelem!

A háttérre, kivágásra vonatkozó megjegyzésem általános volt. Itt most valóban szép a háttér, és értelmezhető is, bár a nagy fehér üresség jobbra és balra elbizonytalanítja a térértelmezést. Sokszor azonban az 1.8-as blende értelmezhetetlenné mossa az egész hátteret, ami egy műtermi portrénál még csak elmegy, de olyannál, mely a portré és a zsáner határán van, már nem, vagy nem mindig.

39
Értékelem!

Köszönöm Sándor! Nem teljesen egyértelmű, hogy a háttér és képkivágásra vonatkozó kritikád ennél a képnél is aktuális e vagy általában igaz, de azért mondok erről pár szót :)
Nekem nagyon tetszett ez a háttér. Tegnap este naplemente közelében készült ez a kép, a háttérben a Balaton vize, és a part látható elmosódva (egy mólóról fotóztunk). Nagyon szeretem ahogy elmossa a hátteret ez az objektív (fix 85/1.8), itt is szép szerintem a bokeh. A képkivágáson sokat gondolkodtam, és több verziót is kipróbáltam, és ez győzött meg a legjobban. Egyszerre feszes és szabad, egyszerre szeg szabályt és próbál szabályos lenni. Pont annyi feszültséget kelt, mint amennyi az arcon van. Ezek jártak a fejemben amikor emellett döntöttem.

44
Értékelem!

Micsoda haj! Gyönyörű portré-portrék, bár sokszor van elégtelenségérzésem velük kapcsolatban: úgy érzem, a főtéma nagyszerűségéhez nem nő fel a háttér, vagy a kivágás, esetleg mindkettő.

Új hozzászólás