Csendélet

Csendélet

Kellett volna még fény a rózsára? Mondjuk adni nem tudtam volna neki többet, mert ez is derítőlapos már, maximum a képre mondani, hogy ez így nem jó. De akárhányszor lejöttem a lépcsőn, és megpillantottam ezt a látványt, az mindig felhívás volt egy keringőre.

Azt mondom, hogy várjunk még ezzel a dologgal, mert jó lenne, ha a világítás és a kompozíció elsajátításában stabil lennél, mert ez a két dolog elengedhetetlen a csendélethez. Az egy jó kiindulási alap, hogy van egy vázában egy virág, de a kiindulási alapból el kell jutni oda, hogy ez olyan esztétikai minőséget kapjon, ami megkérdőjelezhetetlen, vagy legalábbis a néző számára evidens és magától értetődő. Ráadásul, ha valamit ilyen szűkre vágunk, mint most ezt itt, akkor az dokumentációvá válik, és ha a térrel nem kezdünk el játszani, akkor ez nem fog működni. Ami izgalmas a képben, az számomra a tükröződés, ami a vázán létrejön. Ha ezzel kezdenél el foglalkozni, akkor lehet, hogy felfedezznél valamilyen kis mikro világot, és az ebben a formában is működhet akár. Ha a kérdésedre válaszolok, amit feltettél, az pedig az, hogy igen, kellett volna még fény. Nem tudom, hogy a fényképezőgéped mire képes, mert szükséges lenne valamilyen állványra rögzíteni a gépet, ez csendéletnél szinte elengedhetetlen, és akkor hosszabbat lehet exponálni. Ugyanis, ha a záridő hosszabb, akkor kevesebb fényből is lehet dolgozni. Várnám a munkáidat, és szeretném a reakcióidat is megkapni. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést. Rendben, akkor majd később.

Ja, a tükör fénycsóvája esetleg.

Kérdésedre reagállva szerintem kellett volna még ide fény. Asztali lámpa, zseblámpa, tükör bármi szerintem megoldható. De ha nem, akkor ez a váza csak felemelhető és áttehető valahova ahol elég fény van. :) A levelek és a virág rendezői bal fele tűnik elsősorban fényhiányosnak, amitől olyan élettelen az egész összhatása. Persze ez az üvegváza óvatosan "fényelhető", mert a tükröződések is külön életet tudnak élni rajta.

Ezen túlmenően nekem nagyon szűk a jobb szélen, belebólint a virág a képszélbe. Legalább annyi helyet hagytam volna mellette mint fölötte. Picit nekem zavaró a falsarok éle, és a terítő vonala jobboldalt, de a színe nagyon szép. Teljesen megértem, hogy ez a gyönyörű virág megszólított -- biztos magammal vittem volna én is valahova "játszani".

Új hozzászólás