Demeter volt olyan kedves, és megengedte, hogy felhasználjam a gondolatait a csendéletről, ezúton is köszönöm Neki, nagyon inspiráló volt.

Amikor Viki Demeter hozzájárulását kérte, hogy filmben használhassa a hanganyagát, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen összeszedett munka jön létre és szeretnék gratulálni, mert azt gondolom, hogy nem csak arról van szó, hogy a felszínen egy szöveges gondolatsor képi megvalósítása folyik, miközben ez is épp elég lenne, de az alkotó tisztelettel viseltetik a szöveg iránt, és nem utolsó szempontként képes az öniróniára. Azon lehet vitatkozni, hogy az egyes beállítások mennyire sikerültek jól, én viszont arra hívnám fel a figyelmet, hogy bizony azokat a képeket meg kellett csinálni, és akkor se sok kötözködni valóm lenne, ha csak mint csendéletek lettek volna beküldve az egyes snittek. Jó a drapériák használata, jól vázolta fel a problémát Viki, és abszolút beavatottnak érezhetjük magunkat egy fotográfusi gondolkodásmódba, werkfilmes eszközökkel, de mégis esztétikusan. Arra sarkallnám Vikit, hogy ha van kedve, egy-egy fontosabb leckéről készíthetne ilyen videót, érdekes lenne egy ilyen gyűjtés. Köszönet, de ezzel nem úsztad meg a csendélet leckét, azt azért fotóban még meg kell csinálni. (hegyi) 

Hozzászólások

36
Értékelem!

A film számomra egy kedves, ügyes, elismerésre méltó munka, de zavar helyenként, hogy szótagolva azt látom, amit primerben hallok, és nem tudom, lehet, hogy még nem értem meg rá, de én picit másként is értem Demeter szavainak lényegét, mint amit összességében látok, és megmarad bennem a film után. Azért is nehéz persze bármit is mondanom, mert én meg sem próbáltam még ennyire elvont fogalom megmozgóképesítését. Emiatt tényleg és ismételt elismerésem! Teljesen pozitív amúgy a dolog, ez maradjon meg!

46
Értékelem!

Szeretem Viktória munkáit. A csendélet szerintem az egyik legnehezebb műfaj. Nekem ez a film is erre bizonyíték.

29
Értékelem!

Köszönöm a hozzászólásokat.

41
Értékelem!

Tetszik. A csend is, az élet is benne van, miközben nem volt csend. Érdekes lenne tudni, más nyelveken, pl. spanyolul, miért hívják halott természetnek (naturaleza muerta). Szerintem korrekt munka lett. Számomra talán csak az időnként megjelenő tetovált alkar volt egy kicsit kizökkentő.

57
Értékelem!

Hű, ez nagyon jó lett. Szerintem megértetted pontosan Demeter szavait, és a lecke is sikerült. Gratulálok én is.

46
Értékelem!

Ez egy jól összerakott munka. Gratulálok!

Új hozzászólás