Csendélet

Kedves Renátó, mindenkit saját mércéje szerint igyekszünk mérni, ezért kötözködünk egy látszólag kész képpel. Egyik javaslat, hogy az előteret kellene hangsúlyosabbra venni, vagyis a gyűrt drapériából többet adni alul. A többin hevesen vitatkoztunk Zsolttal. Ő azt mondta, hogy ez előtt a háttér előtt kellene tovább dolgoznod, de a színterjedelmet csökkenteni a padlizsán felé, és elhagyni a banán sárgáját, helyette szilvát és más ilyen színvilágú gyümölcsöt, zöldséget tenni, amire én meg azt mondom, hogy ne vegyük el a tárgyakat, cseréld a drapériát méregzöldre, ami hangulatában is dúsítana a képen. Úgyhogy azt a döntést hoztuk végülis demokratikusan, hogy most ez két disznó, és cseréld ki a hátteret sötétzöldre, és akkor megkapod a harmadikat is. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

alapvetően szép
de nekem nagyon erős a kép baloldala így picit ritmustalan

Renátó, nyilván nem is tudtad, mikor a csendéletet beállítottad, hogy Caravaggio mester színeit használod. Caravaggio gyümölccsel teli kosarakat nemcsak magában, de portrékkal is festett: Fiú gyümölcsöskosárral, Bacchus, Gyíktól megmart fiú vagy néha ugyanaz a gyümölcsös kosár jelenik meg az Emmausi vacsorán. Mindenestre egy olyan csendélet fotóját láthatjuk, amely "Caravaggio-ihletésű". Szép.

köszi szépen. Tulajdon képen ez nem is olyan igazi lecke, mert csak úgy csináltam és nem értettem tulajdon képpen a feladatot, csak azt hogy csendélet.

Én az aranymetszéshez nem értek, bár írtam már házifeladatként külső kétfázisú Fibonacci féle rendezést, és tudom, hogy a sorozatnak van köze a metszéshez, de ez a kép ettől függetlenül tetszik nekem. Jók ezek a selymes, sötét színek, ahogy bekeretezik a világosakat.

Új hozzászólás